Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά την «έκρηξη» στα κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα, μάλιστα, με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποφασίσει ότι σε εστίαση, μπαρ και μπουζούκια θα μπορούν να μπουν μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση - με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στους νέους - θα ανακοινώσει ότι οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες. 

Εστίαση και μπαρ: Τα 3 σενάρια 

Οι πληροφορίες του Reader.gr αναφέρουν ότι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 σενάρια για την εστίαση και τη διασκέδαση στους κλειστούς χώρους, έτσι όπως θα λειτουργήσουν από τις 15 Ιουλίου. Τα 3 σενάρια είναι: 

  • Να ανοίξουν τα μαγαζιά ως έχουν, δηλαδή όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Αυτό το σενάριο, βέβαια, φαίνεται να μην επικρατήσει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της ανησυχίας που υπάρχει σε κυβέρνηση και ειδικούς. 
  • Να ανοίξουν όλοι οι κλειστοί χώροι (μπαρ, εστίαση και μπουζούκια) μόνο για εμβολιασμένους. Αυτό φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο σενάριο. 
  • Να ανοίξουν οι χώροι σε εστίαση και διασκέδαση μετά τις 15 Ιουλίου, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. 

Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει στο να ανοίξουν τα καταστήματα μόνο για εμβολιασμένους. Και αυτή η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τη Τρίτη, 6 Ιουλίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση - μετά τα σχεδόν 1.800 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - ανακοίνωσε ότι οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για καθήμενους από τις 8 Ιουλίου. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού πριν το 4ο κύμα της πανδημίας και γι' αυτό, όλα δείχνουν, ότι θα ανακοινώσει ότι στους κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι. 

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι αν περιοριστεί η διασκέδαση για τους ανεμβολίαστους (που είναι κυρίως νέοι άνθρωποι) θα αναγκαστούν οι νέοι να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η 15η Ιουλίου πλησιάζει. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA