Για «άμεση πληροφόρηση σε μια σημαντική στιγμή» έκανε λόγο σε ανάρτησή τoυ στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την καινοτομία να λάβουν τη βαθμολογία με SMS οι μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις. «Φέτος για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων είχαν την επιλογή να λάβουν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους. Σήμερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με 73.273 υποψήφιους από τους 92.020 συνολικά να λαμβάνουν τους βαθμούς τους μέσω μηνύματος»
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης στη χώρα μας συνεχίζεται με το κράτος να βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους παρέχοντας άμεση πληροφόρηση σε μια σημαντική στιγμή της ζωής τους» ανέφερε.
Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2021: Πώς αναμένεται να κινηθούν - Οι 3 καθοριστικοί παράγοντες μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις
Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι έλαβαμν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.
Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.