ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2021 22:28

Χαρδαλιάς για Γαλατάσαραϊ: Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδός της – Αρνήθηκαν να κάνουν rapid test

Με εντολή Χαρδαλιά δεν επετράπη στη χώρα η αποστολή της Γαλατάσαραϊ, καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Χαρδαλιάς για Γαλατάσαραϊ: Με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδός της – Αρνήθηκαν να κάνουν rapid test
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Θέση για το «μπλόκο» της Γαλατάσαραϊ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στη δήλωσή του διευκρινίζει πως η αποστολή της τουρκικής ομάδας ποδοσφαίρου αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία για τον κορονοϊό.

«Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Mάλιστα λίγο αργότερα με αναρτησή του στο twitter ανέφερε: «Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά...»

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά αναφέρεται:

«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β' 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας. Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων»

Εντονες αντιδράσεις από Τουρκία

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι είναι έξαλλοι με το μπλόκο στη Γαλατάσαραϊ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν μην αφήνει ασχολίαστο το συμβάν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου δεν επετράπη στην τουρκική ομάδα η αποχώρηση από το αεροδρόμιο, καθώς δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο εισόδου λόγω κορονοϊού στη χώρα μας.

Με ανάρτηση στο twitter, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας. «Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατάσαραϊ στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη», έγραψε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, ο οποίος καταδίκασε τη στάση των ελληνικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ RAPID TEST ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ