Μενού
  • Α-
  • Α+

Να στρέψει το βλέμμα του στο εσωτερικό του κόμματός του και ιδίως σε αυτούς που αγκαλιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα πριν καταλογίσει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό διχασμό,  κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Διαβάστε ακόμη: Freedom Pass: Από την ημέρα που ανακοινώθηκε έκλεισαν 435.000 ραντεβού για εμβόλιο

Απορρίπτοντας τη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεραπετριτης  υποστήριξε ότι η Βουλή και η Προανακριτική Επιτροπή στάθηκαν στο ύψος τους και ότι το πόρισμα είναι η απόδειξη του διάφανου τρόπου με τον οποίον λειτούργησε η Επιτροπή. 

«Άκουσα ότι σήμερα είχαμε ευτελισμό της δημοκρατίας. Δεν μπορεί εκείνοι οι οποίοι διεξήγαγαν την προανακριτική της Novartis, σήμερα να καθίστανται ζηλωτές. Είναι πολύ νωπές οι εικόνες για να ξεχνά το Κοινοβούλιο.Ο κ.Τζανακόπουλος  είπε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Παππά. Τι θα έπρεπε να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για εκείνους που διαπόμπευσε; Ο κ. Παππάς δεν θα παραπεμφθεί για κακούργημα. Κάποιοι άλλοι  παραπέμφθηκαν για σειρά κακουργημάτων και απηλλάγησαν. Σε εκείνους δεν θα ζητήσετε συγγνώμη;», τόνισε σηκώνοντας το γάντι.

Τόνισε, δε, την αρνητική  εντύπωση που του προκάλεσε η  επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Νίκο Παππά,  ότι εντάξει δεν έγινε και τίποτα από τη στιγμή που είναι μόνο παράβαση καθήκοντος.

«Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ασήμαντο αδίκημα, είναι από τα υπηρεσιακά αδικήματα που είναι από συστάσεως κρατών στους ποινικούς κώδικες. Βαριά λέξη ο διχασμός. Θα παρακαλούσα να χρησιμοποιείται με φειδώ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ τους χαρακτηρισμούς από όσους  χαρακτήριζαν μαζικά τη ΝΔ   παιδεραστές και κάνουν  πολιτική ταυτοτήτων. Πρέπει όλοι, πολίτες και πολιτικοί να αντιληφθούμε ότι το δημόσιο καθήκον δεν είναι ευχολόγιο .Είναι η βάση της λογοδοσίας και της δημοκρατίας και η παράδοση καθήκοντος δεν είναι εύσημο ή φύλλο συκής. Είναι μια μείζων πολιτειακή μομφή», είπε. 

Απαντώντας αναφορικά με το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι την υπόθεση είχαν ελέγξει η δικαιοσύνη, το ΚΕΦΟΜΕΠ , και η επιτροπή της Βουλής η οποία στην πλειονότητα αποτελείται από δικαστές.

Δριμύτατη  ήταν η επίθεση του Υπουργού Επικρατείας στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Ηλιούπολης. 

"Ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου φόβου ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Είπε γιατί δεν δίνονται στα δημοσιότητα τα ονόματα. Αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης γιατί υπάρχει κι ένα τεκμήριο αθωότητας το οποίο στις κανονικές χώρες τηρείται", σχολίασε δηκτικα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA