Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές θα γίνουν στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων ενόψει της νέας χρονιάς, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, καθώς πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην οικογένεια και ειδικά στους ηλικιωμένους, πέρυσι, έκλειναν τμήματα στα σχολεία, μόλις εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Διαβάστε ακόμηΜετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται ραγδαία όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά - Σύσταση για καθολική χρήση μάσκας στα σχολεία

Τώρα, όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οικογένεια έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε μεγάλο βαθμό, «ή, τέλος πάντων, μπορούν να εμβολιαστούν». Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ακόμη ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων. «Το τονίζω, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων, και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι δεν θα μπαίνει στις αίθουσες των σχολείων εκπαιδευτικός που δεν θα έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή δεν έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό τεστ. Πάντως, για την ώρα ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς παραμένει αδιευκρίνιστος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA