ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/07/2021 16:59

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία στη Δάφνη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ
Αστυνομικοί στη Δάφνη για τη δολοφονία της Αννας (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τη δική του απάντηση για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη και το γιατί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που είχαν κληθεί να διερευνήσουν την καταγγελία της γειτόνισσας δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τη δολοφονία στη Δάφνη και την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η διαθεσιμότητα των δύο αστυνομικών δεν είναι άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη».

Διαβάστε ακόμη: Σοφία Μουτίδου για γυναικοκτονία στη Δάφνη: «Αλλη μία, στις πόσες θα γίνει έθιμο;»

Γι΄αυτό και έρχεται η Κατεχάκη δίνει τη δική της απάντηση. «Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ στη γυναικοκτονία της Δάφνης.

To υπουργείο υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι:

  • Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.
  • Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο

Και όμως, προσθέτει το ΥΠΡΟΠΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών.

«Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την ‘ίδρυση’ επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας» τονίζει το ΥΠΡΟΠΟ.

«Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στη σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι «η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα lockdown και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΑΦΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ