Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά: Μπαίνει κι ο Στρατός στη μάχη - Αναβαθμισμένος ρόλος για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Η περαιτέρω εμπλοκή του Στρατού στην πρόληψη και την επιτήρηση των δασών και των περιοχών που έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών θα ανακοινωθεί δια στόματος ΥΠΕΘΑ μετά την ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μεταβαίνει εσπευσμένα στο μέτωπο της Ηλείας

Ο Στρατός μπαίνει στη μάχη των πυρκαγιών ακόμα πιο ενεργά (Eurokinissi)
Ο Στρατός μπαίνει στη μάχη των πυρκαγιών ακόμα πιο ενεργά (Eurokinissi)

Οι καταστροφικές πυρκαγιές καταπίνουν για ένα ακόμα καλοκαίρι τα ελληνικά δάση, με τους πνεύμονες πρασίνου να αφανίζονται και τις περιβαλλοντικές συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλο τον πλανήτη. Ανθρώπινες ζωές χάνονται, περιουσίες καταστρέφονται κι έτσι αποφασίστηκε η ενίσχυση του πλαισίου πρόληψης κι ελέγχου των «κόκκινων» περιοχών που είναι επικίνδυνες για εκδήλωση φωτιάς. Στο «κόλπο» λοιπόν, μπαίνει πιο ενεργά ο Στρατός. Οι Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, καθώς σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου παρόντων Μητσοτάκη κι αρμοδίων, θα επιχειρούν πιο ενεργά στην πρόληψη και την επιτήρηση των ελληνικών εδαφών.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργού Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο φυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρος Λιβάνιος, ο ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κι ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ειδικότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν στις 12.00 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έφυγε κατευθείαν μετά τη σύσκεψη για να κατευθυνθεί στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Ηλείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Στρατός #Ένοπλες Δυνάμεις #Κυριάκος Μητσοτάκης