Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 18:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την περιοχή. Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στην εν λόγω σύσκεψη ο Σταύρος Μπένος θα παρουσιάσει την έκθεσή του για τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την ανασυγκρότηση της περιοχής που κάηκε από την καταστροφική μάνια της φωτιάς.

Μητσοτάκης: Με τον Σταύρο Μπένο θα χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας

Μάλίστα, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις φωτιές έκανε ειδική αναφορά στην επιτροπή ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας και στην επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η καταστροφή ξεπερνά την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια «από έναν έμπειρο άνθρωπο που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας». Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δυο επίπεδα. Πρώτον βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και δεύτερον άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

«Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής» είχε πει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη».