Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής”, ο οποίος χρησιμοποιεί δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι με τα νέα μέτρα πρέπει να πληρώνουν τα rapid test.

Ο Στέλιος Πέτσας υπεραμύνθηκε της ορθότητας της απόφασης της κυβέρνησης για τα rapid test, σημειώνοντας: «Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας. Όταν 8 – 9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν».

«Ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι περίπου 30.000 την ημέρα. Κανονικά θα περίμενε να είμαστε στα επίπεδα Ιουλίου, στα 60.000 την ημέρα. Μετά την επιστροφή από τις διακοπές περιμένουμε να ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολίων και των προγραμματισμένων ραντεβού, με όποιο εμβόλιο επιθυμεί κανείς», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: «Ισχυρό κίνητρο να χάνει κανείς το μισθό του»

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης για αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους εργαζομένους υγειονομικές μονάδες χωρίς αποζημίωση, τονίζοντας: «Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA