Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το αρχικό σοκ αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των αντιεμβολιαστών από τον εμβολιασμό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, τον οποίο οι ίδιοι είχαν «πολιτογραφήσει» ως επιφανή αρνητή του κινήματός τους. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να υποδέχτηκαν με  μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε, με τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να τοποθετείται επί του θέματος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, όμως η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει τους αρνητές των εμβολίων, που αισθάνονται «προδομένοι». 

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Σφακιανού βουλευτή το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού και ειδικά της μετάλλαξης «Δέλτα» και το παρατεταμένο διάστημα μη εμβολιασμού του είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου καθώς η περίπτωση του Παύλου Πολάκη εξελισσόταν στην «αχίλλειο πτέρνα» της επίσημης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εμβολιασμών και της επιστήμης. 

Οι αναρτήσεις του πρώην αναπληρωτή Υγείας για εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης της νόσου μέσω φαρμακευτικών σκευασμάτων, μη εγκεκριμένων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων και από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας χρησιμοποιήθηκαν ως «επιχειρήματα» από τους εν ελλάδι αντιεμβολιαστές για να ενισχύσουν τις θεωρίες συνωμοσίας, που διακινούν μέσω του διαδικτύου. 

Ολα αυτά βέβαια, μέχρι τη στιγμή, που αντίκρισαν με τα μάτια τους τη σύριγγα με το εμβόλιο της Pfizer καρφωμένη στο δεξί μπράτσο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Η μακροσκελής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τους λόγους, που τον οδήγησαν τελικά να προχωρήσει στον εμβολιασμό του μάλλον έκαναν χειρότερα τα πράγματα με τους αρνητές ακολούθους του στην προσωπική σελίδα του στο facebook να εκφράζουν την οργή τους μέσω εκατοντάδων μηνυμάτων. Τι και αν ξεκαθάρισε πως η απόφαση του να εμβολιαστεί στα Χανιά δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών αλλά μια προσωπική του επιλογή, την οποία είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό. Τι και αν παρέθεσε τις ακόλουθες λογικές παραδοχές: 

«-Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια .-Είμαι ενεργός γιατρός και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επόμενους μήνες.

-Κάνοντας το τώρα θα έχω ανοσία τους επόμενους μήνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν ,μηδενική προστασία μετά από 6-8 μήνες)

-Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαρειά νόσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (Το Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της τάξης του 43% όπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού )ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟΤΕ».

Μάταιη η προσπάθεια. Οι αρνητές των εμβολίων θεωρούν ότι στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη χάθηκε μία μεγάλη μάχη κατά των εμβολίων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έκαμψε ακόμα και τον ακλόνητο μέχρι πρότινος, πάντα σύμφωνα με τον τρόπο που οι ίδιοι αποκωδικοποιούν τον κόσμο γύρω μας, Κρητικό πολιτικό. Για τον λόγο αυτό, τα μηνύματά τους προς τον Παύλο Πολάκη αποπνέουν βαθιά απογοήτευση, θυμό αλλά και έντονη ειρωνική διάθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA