Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αλήθεια είναι ότι ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που…έπιασε χθες κουβέντα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ορισμένες σκληρές αλήθειες, όσο παράταιρες και αν ακούστηκαν σε ορισμένους. Ιδίως για το σχεδόν…μάταιον της προσπάθειας της κυβέρνησης να πείσει σε μεγάλο βαθμό για την ανάγκη εμβολιασμού. Τελευταίος σταθμός αυτής της προσπάθειας έχει το μεγάλο κόστος του να είναι κανείς ανεμβολίαστος, μιας και η κοινωνική του ζωή γίνεται πλέον είδος πολυτελείας, όμως φαίνεται πως αρκετοί δεν πείθονται ούτε έτσι.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητικός αξιωματούχος για εμβολιασμό: Ανησυχoύμε για τους άνω των 60, την έξαρση του Οκτώβρη και τη βόρεια Ελλάδα

Όπως παραδέχθηκε, λοιπόν, ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού», διαπιστώνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα». Αναγνωρίζει, πρακτικά, ότι, και μετά την επιστροφή από τις διακοπές και την εύλογη ανησυχία που υπήρξε για τη διασπορά, δεν κλείνονται τόσα ραντεβού και δεν εμβολιάζονται με μεγάλη συχνότητα οι πολίτες. Κάτι παρόμοιο, πολύ κομψότερα, είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε ζητήσει τη συνδρομή των παιδιάτρων στον εμβολιασμό, λέγοντας ότι η πολιτεία έχει εξαντλήσει όλα τα συμβατικά μέτρα πειθούς των ανεμβολίαστων.

Ο εν λόγω ανώτερος αξιωματούχος, μάλιστα, προσέθεσε και μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρο στη συλλογιστική του, αναγνωρίζοντας ότι, αν εμβολιάζονταν με μεγαλύτερη συχνότητα οι άνω των 50 ή 60 ετών, τότε δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη για τον εμβολιασμό των νέων. Και αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι οι νέοι το περνούν ηπιότερα, ακόμα και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κάποιο στάδιο, σε αντίθεση με τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που νοσούν βαρύτερα και έχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο, έως και 9 φορές να καταλήξουν σε θάλαμο νοσοκομείου, ΜΕΘ ή και να πεθάνουν. «Το πρόβλημα μας είναι οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών», είπε. 

Παρά τις δυσκολίες, όμως, η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά και στην τρίτη δόση του εμβολίου. Ήδη, κάποιοι ανοσοκατεσταλμένοι έσπευσαν χθες, αφού πήραν το σχετικό sms, να εμβολιαστούν για τρίτη φορά. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι πολίτες άνω των 60, ξεκινώντας από τους 85+ και «κατεβαίνοντας» ανά πενταετία μέσα σε πολύ λίγες μέρες, αλλά και οι τρόφιμοι των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα, περί το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα έρθει η ώρα των υγειονομικών, πολλοί εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει 8 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Και, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ξανά 8 μήνες μετά και τη δεύτερη δόση, θα ξεκινήσει η τρίτη δόση και για τους κάτω των 60, αρχής γενομένης από τους πολίτες άνω των 55 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA