Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα ακόμα βήμα προς την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της ασφάλειας των πολιτών κάνει η κυβέρνηση που «ρίχνει» στη μάχη με το οργανωμένο και μη έγκλημα 1.026 αστυνομικούς επιπλέον στην Αττική. Παράλληλα, 100 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. θα «χτενίζουν» τις γειτονιές της Αθήνας από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα, όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το ΑΤ Καλλιθέας προκειμένου να συνομιλήσει με τον διοικητή του τμήματος και τους αστυνομικούς και να καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Η επίσκεψη εντάσσεται στις σχεδόν καθημερινές επαφές που έχει ο κ. Θεοδωρικάκος με στελέχη του σώματος και δημάρχους προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία αλλά κυρίως τα προβλήματα των πολιτών σε σχέση με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής θα στελεχωθούν με 1.026 αστυνομικούς και 100 περιπολικά, τα οποία θα επιχειρούν τις ώρες που... όλοι κοιμούνται πλην των παραβατικών. Οι αστυνομικοί θα είναι τελειόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων. Ενδεικτικά το Τμήμα της Καλλιθέας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός, αναμένεται να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος «από την 1η Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά για περιπολίες τη νύχτα», προσθέτοντας πως «12-6 τη νύχτα θα περιπολούν στις γειτονιές». Ο υπουργός εξήγησε ότι «από τη Δευτέρα ξεκινά πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με 1.026 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ». Συγκεκριμένα 720 δόκιμοι θα αποσπαστούν μέχρι στο τέλος του μήνα στα αστυνομικά τμήματα ενώ 306 αγόρια και κορίτσια ορκίζονται αστυφύλακες την Κυριακή και οι περισσότεροι εξ αυτών θα πάνε στα ΑΤ και λιγότεροι στα ΜΑΤ και άλλες υπηρεσίες. «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού» διεμήνυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κλείνοντας τις ανακοινώσεις του.

Σύσκεψη για το Μενίδι

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Τάκης Θεοδωρικάος, συνοδεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και του αρχηγού του σώματος, αντιστρατήγου Μιχάλη Καραμαλάκη, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό και τα μέλη της Επιτροπής Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εν εξελίξει επιχειρησιακά σχέδια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια περιοχή που βρίσκεται σε έξαρση.

Στον δήμο παρουσιάζονται διαχρονικά προβλήματα παραβατικότητας, όπως διακίνησης ναρκωτικών, διαρρήξεων- κλοπών, οπλοκατοχής και διατάραξης της κοινωνικής συνοχής. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA