Μενού
  • Α-
  • Α+

Για έναν «κακό πρωθυπουργό μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, που προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με ύβρεις και λάσπη» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε σχόλιο του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Οικονόμου: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, γεμάτης ψέματα και αυταπάτες. Σήμερα προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» και ύβρεις. Στην πορεία αυτή θα είναι μόνος του. Δική μας έγνοια είναι η Ελλάδα που αλλάζει, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».https://twitter.com/joikonomou/status/1451853134289113088?ref_src=twsrc^tfw

Είχε προηγηθεί η σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας τον στόχο για νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε «να απαλλάξουμε την κοινωνία από το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης και υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα», εξηγώντας ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς «η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί».

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων εκλογών που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική: «Ο κ. Μητσοτάκης, διαβλέποντας ότι σιγά σιγά απομονώνεται και συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι βρίσκει μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, και τα σενάρια. Προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί την εκλογική διαδικασία της απλής αναλογικής, προσπαθεί να ποδηγετήσει την αυθεντική λαϊκή βούληση». Ακολούθως περιέγραψε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Απορρίπτουμε τα κόλπα, τα σενάρια, τους τακτικισμούς. Λέμε καθαρά και ξάστερα: Οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δε θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας. Μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα εγγυηθεί με ασφάλεια και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας μας. Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA