Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2021, όταν σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για λόγους υγείας. Ενας κόμπος στο λαιμό ολόκληρου του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο, για το φάντασμα του καρκίνου που έκανε την εμφάνισή του ξανά, σε μία γυναίκα, σε μία πολιτικό, σε μία μητέρα, που πάλευε με το θηρίο από το 2008, το πάλευε στα ίσια, αλλά της ξαναχτυπούσε την πόρτα. Και δυστυχώς μόλις 14 ημέρες μετά έδειξε ότι η δεύτερη περιπέτειά της ήταν μία «μάχη» άνιση. Μία σύντομη «μάχη» με την ασθένεια που ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. 

«Η κυρία Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου» ήταν η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την 12η Οκτωβρίου με την επόμενη να είναι δυστυχώς αυτή που δεν ήθελε κανείς να ακούσει: «Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Παρά το γεγονός ότι ή ίδια σίγουρα γνώριζε την σοβαρότητα της κατάστασής της και σίγουρα κατανοούσε ότι θα πρέπει να δώσει τον ύστατο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή δεν άφησε κανένα περιθώριο και σε κανέναν ότι θα παραδοθεί. Εστειλε μήνυμα ενότητας μέσα από το νοσοκομείο για το κίνημά της και ήλπιζε ότι και πάλι θα βγει νικήτρια. 

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1447951201220415492?ref_src=twsrc^tfw

Στη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, δεν σταμάτησε να έχει επαφές με συντρόφους της για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες δύο επισκέψεις πολιτικού χαρακτήρα που δέχθηκε ήταν του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις δύο ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε ότι δεν θα κάνει κάποια επέμβαση αλλά θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, γεγονός που έσπειρε μεγαλύτερη ανησυχία. 

«Είναι συγκλονιστικό το κύμα αγάπης που εισπράττουμε και όλο αυτό δίνει δύναμη και στην ίδια και σε όλους εμάς που βρισκόμαστε δίπλα της. Η Φώφη Γεννηματά, όπως ξέρετε, είναι μία αγωνίστρια. Είναι ένας άνθρωπος που δεν το έβαλε ποτέ κάτω και δε ξέχασε ότι είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, ποιότητα και αξίες ακόμη κι όταν ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική» είχε δηλώσει τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Παναγιώτης Βλάχος.

Δύο ημέρες αργότερα αναρτήθηκε η τελευταία δήλωσή της στα socaial media. Μία ιδιαίτερα σημοσιολογική για την επέτειο των 40 χρόνων από όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία. 

https://twitter.com/FofiGennimata/status/1450054618000592899?ref_src=twsrc^tfw

Η Φώφη Γεννηματά, μία εβδομάδα μετά, νικήθηκε. Νικήθηκε από τον καρκίνο, από την αρρώστια που την έκανε να ζει τα τελευταία 26 χρόνια με έναν μεγάλο ανομολόγητο όμως φόβο. Καθώς από τα 30 της χρόνια έμεινε χωρίς μητέρα και πατέρα, που με τη σειρά τους έχασαν τη «μάχη» με τον καρκίνο. Από τότε πάλευε, πάλευε όπως όλοι ομολογούν με γενναιότητα, χωρίς να αποζητά τη λύπηση κανενός. Αντίθετα είχε μόνο στόχους. Με θάρρος κατάφερε να πετύχει τους περισσότερους. Kαι σίγουρα κατάφερε να αποτελέσει έμπνευση για πολλούς. Για να μην παραδοθεί ποτέ κανείς αμαχητί.

  • «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά, την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά του. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι» Φώφη Γεννηματά 1964 -2021
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA