Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά με τα ξένα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, η αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ελλάδος, απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών μετά από μία δύσκολη και πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο», γράφει το πρακτορείο Associated Press προσθέτοντας ότι ήταν αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ελλάδα. «Νοσηλευόταν για θεραπεία από τις αρχές του μήνα».
«Η Γεννηματά διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και συνεχεία του κεντροαριστερού ΚΙΝΑΛ. Με γραπτή ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα ανακοίνωσε τον θάνατο της. Η Φώφη Γεννηματά είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της ως αρχηγός κόμματος στις εκλογές του Δεκεμβρίου».
«Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα , ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο», όπως γράφει το Reuters.
Το επίμαχο άρθρο συνοδεύεται από μία φωτογραφία της Γεννηματά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ κατά την τελευταία τους συνάντηση.
ABC News
«H Eλληνίδα ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε ύστερα από μακρά μάχη με ασθένεια», γράφει το δίκτυο «ABC News».
- Το μήνυμα Γεραπετρίτη στους Γερμανούς, η μεγάλη κινητοποίηση για το ΠΑΣΟΚ και η αγωνία του Τρύφωνα
- Πώς το Ισραήλ «εξόντωσε» τον Αλί Λαριτζανί, de facto ηγέτη του Ιράν – Η αποστολή 1.600 χλμ. μακριά
- Απεργία Ταξί: «Χειρόφρενο» για δεύτερη ημέρα σε όλη τη χώρα – Συγκέντρωση του ΣΑΤΑ και πορεία
- Καιρός σήμερα: Τι ώρα θα αρχίσουν οι βροχές στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.