Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα Ανγκελα Μέρκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν δείπνο στο σπίτι του Ελληνα πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό. Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού. Η Γερμανίδα πολιτικός έφτασε στη χώρα μας λίγο μετά τις 20:00 και μεταφέρθηκε απ' ευθείας στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που την περίμενε σε μάλλον χαλαρό στιλ, καθώς δεν φορούσε γραβάτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προϋπαντώντας την της έδειξε τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν ακροβολισμένοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, με την καγκελάριο να τους χαιρετά χαμογελαστή.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μέσα από την οικία του κ. Μητσοτάκη, διαφαίνεται το πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς. 

Το μηνύματα της επίσκεψης Μέρκελ

Το προσφυγικό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα, η κλιματική αλλαγή και η περαιτέρω οικονομική συνεργασία Ελλάδας- Γερμανίας θα αποτελέσουν τον πυρήνα των διμερών επαφών της κ. Μέρκελ αύριο στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος θα γίνει στις 10.30 το πρωί, δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ αμέσως μετά (στις 10:50) θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχωρώντας ακολούθως σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της καγελαρίου την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA