Βολές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συστηματική υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαπέλυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας λυπηρές τις επιθέσεις μέρους της αντιπολίτευσης κατά των Ελλήνων αστυνομικών με μηδενιστική διάθεση και συνθήματα του 1950.
Διαβάστε ακόμη: Αστυνομία: Αλλαγές σε Άμεση Δράση και ΔΙ.ΑΣ. μετά το Πέραμα - Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές
«Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον Ελληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία. Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛ.ΑΣ», τόνισε ο Λευτέρης Οικονομου.
Ως προς το περιστατικό στο Πέραμα, που ήταν το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την υπόθεση στο Πέραμα, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα τόσο για τη δικαστική-πειθαρχική διαδικασία όσο και για την επιχειρησιακή αξιολόγηση. Υπογράμμισε, δε, ότι προτεραιότητά του Υπουργείου είναι η διαρκής εκπαίδευση των αστυνομικών. «Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε πως ο δικαστικός και πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό διερωτήθηκε «πως η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;» Αναφερόμενος στην επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε διαδήλωση για το Πέραμα και τις καταγγελίες της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδου ότι την τραυμάτισε άνδρας των ΜΑΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Καταδικάζουμε το περιστατικό. Διερευνούμε με προσοχή. Θα επιβληθούν κυρώσεις με την δέουσα αυστηρότητα».
Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε σε περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές». «Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;», ρώτησε από την πλευρά του ο Κλέων Γρηγοριάδης κατηγορώντας την αστυνομία για «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα.
- Η περιοχή στην Αθήνα όπου νοικιάζεται διαμέρισμα 50 τ.μ για 1.100 ευρώ
- Παραβάσεις και ελλείψεις στη Βιολάντα από το 2020 «δείχνει» η Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το έγγραφο «καμπανάκι»
- Εξελίξεις στην εξαφάνιση Λόρας: Πιθανότερο σενάριο να ταξίδεψε στη Γερμανία από την πρώτη μέρα φυγής της
- Τα νεότερα για τον τρίτο τραυματία στη Ρουμανία: Παραμένει διασωληνωμένος - Πότε θα επαναπατριστεί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.