Μενού
  • Α-
  • Α+

Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, την ώρα που η χώρα δέχεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για οποιαδήποτε απόφαση που θα αφορά ουσιαστικά την καθημερινότητα των ανεμβολίαστων, τονίζοντας ωστόσο ότι τα πιθανά νέα μέτρα: «δεν θα είναι τιμωρητικά».

Διαβάστε ακόμη: Lockdown στην Αυστρία για τους ανεμβολίαστους: Τι ισχύει με την εργασία τους και τα σούπερ μάρκετ

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε επίσης πως μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς. Συγκεκριμένα όπως είπε μιλώντας στο Open, σήμερα ή αύριο (16/11)  ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

Εάν υπάρχει ανάγκη, εν συνεχεία θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά  σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. «Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες για Covid αλλά και non Covid περιστατικά έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και πλήρης σχεδιασμός και στην Αθήνα». 

Tα lockdown για ανεμβολίαστους ξεκίνησαν στην Ευρώπη

Μετά την Ολλανδία και η Αυστρία ισχυροποιεί τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, με τη διαφορά πως το σχέδιο της Βιέννης εστιάζει μόνο στους ανεμβολίαστους, καθώς ζητούμενο είναι να αποφευχθεί η επιβολή επιπλέον περιορισμών σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Γι' αυτό η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους την είσοδο σε εστίαση, χώρους διασκέδασης, λιανεμπόριο, χιονοδρομικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, όπως τα κομμωτήρια.

Για την ακρίβεια, οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 12 ετών που δεν έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του μόνο για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης, άσκησης σε υπαίθριο χώρο και αγορά των απαραίτητων εφοδίων. Τα νέα μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για 10 ημέρες και η Αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, όσων κυκλοφορούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA