Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους και από την πρώτη στιγμή αυτό είπαμε κι εμείς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας και θα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πανδημία εκεί που δεχόμαστε μεγάλη πίεση και θα καταβάλλουμε προσπάθειες να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και η κοινωνία ανοιχτή. Τα βασικά κομμάτια της στρατηγικής μας δεν έχουν αλλάξει».

Οπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, οι ανεμβολίαστοι με τα τεστ για τον κορονοϊό, θα μπορούν να κάνουν μόνο πράγματα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Αναφερόμενος στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 σημείωσε ότι θα εισέρχονται στις εκκλησίες μόνο με την επίδειξη rapid test και αν στους ελέγχους που θα γίνονται, διαπιστωθεί ότι δεν τα έχουν, θα επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι. Είπαμε, λοιπόν, ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», επανέλαβε.

Σχετικά με το λιανιεμπόριο, σημείωσε ότι θα προχωρήσει όπως το προηγούμενο διάστημα με τεστ που θα ελέγχονται στην είσοδο. Για το ωράριο δεν των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο ανακοινώθηκε ότι αλλάζει και θα είναι 10:00 το πρωί με 21:00, υπογράμμισε ότι δεν επιβάλλεται νομοθετικά και είναι ζήτημα των εμπορικών συλλόγων και επιλογής των επιχειρηματιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA