Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Ξέπλενε» κακοποιούς με πλαστά έγγραφα – Πώς συνδέεται με τη δολοφονία σε βενζινάδικο στη Νίκαια

«Ξέπλυμα» ποινικών με βαρύ παρελθόν έκανε το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται και δεκάδες αστυνομικοί - Πώς συνδέεται με την εν ψυχρώ δολοφονία σε πρατήριο καυσίμων στη Νίκαια

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Ξέπλυμα» κακοποιών έκανε κατά κύριο λόγο το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, με εμπλεκόμενους δεκάδες αστυνομικούς, που αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «σβήσουν» με αυτό τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Για το λόγο αυτό ήταν και τόσο υψηλή η τιμή του κάθε εγγράφου. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενοι πλήρωναν 30.000 ευρώ για κάθε έγγραφο.

Διαβάστε ακόμη: Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί και δρούσε για πάνω από 8 χρόνια

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω κύκλωμα συνδέεται και με την εν ψυχρώ δολοφονία που σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου σε βενζινάδικο στη Νίκαια, καθώς το θύμα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε προμηθευτεί μία πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα, η οποία τον «εμφάνιζε» ως Ελληνα ομογενή.

Image
Ο 35χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής που «εκτελέστηκε» εν ψυχρώ στο βενζινάδικο στη Νίκαια

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «πελάτες» του κυκλώματος ήταν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί με «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το νόμο, στους οποίους τα μέλη του κυκλώματος χορηγούσαν δικαιολογητικά με τα οποία φαίνονταν κυρίως ως ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη παραμονή στη χώρα, με όλα τα δικαιώματα, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άλλα και ταυτόχρονα την άνετη έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου και ορισμένοι κάτοχοι των εγγράφων αυτών έχουν συλληφθεί.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή 34 αστυνομικών στο κύκλωμα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται και στη δικογραφία. Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί και ότι απ' την έρευνα που συνεχίζεται, θα προκύψουν και άλλα στοιχεία, ακόμα και για βρώμικο χρήμα που αποκτήθηκε με αυτό τον τρόπο. Γι' αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το αίτημά του να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Δικαιοσύνη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αστυνομία #Δολοφονία #αστυνομικοί #ταυτότητα

Best of Internet