Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις θετικές επιπτώσεις του νέου μέτρου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών αναδεικνύει μέσω Facebook, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι εμβολιασμοί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που μέχρι πρότινος αρνούνταν να εμβολιαστεί, έχουν αυξηθεί, ενώ μέσα σε λίγα 24ωρα τα ραντεβού για την πρώτη δόση έχουν ξεπεράσει τα 50.000.

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους», εξηγεί ο κ. Σκέρτσος. 

Ανακοινώσεις για την 3η δόση του εμβολίου θα πραγματοποιήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, η οποία περιμένει το «πράσινο φως» από την επιτροπή της που συνεδριάζει αυτή την ώρα. Οπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξει για όλους η πλατφόρμα στους 4 μήνες ύστερα από τον δεύτερο εμβολιασμό.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει θετική εισήγηση, για την κυβέρνηση είναι ζήτημα ολίγων ημερών να ανοίξει και άλλα ραντεβού για όλους. Αυτό αναμένεται να γίνει από Δευτέρα, συνεπώς, πρακτικά ακόμα και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στις αρχές Αυγούστου, θα δικαιούνται να κάνουν την τρίτη δόση στο τετράμηνο, προκειμένου να είναι όσο πιο θωρακισμένοι έναντι της νέας μετάλλαξης Ομικρον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA