ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/12/2021 11:03

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Ιδρύει πατριωτικό κόμμα με σήμα το αστέρι της Βεργίνας

«Δεν είμαστε πολιτικοί. Είμαστε πάνω από όλα Έλληνες πατριώτες, χριστιανοί ορθόδοξοι», δηλώνει ο ιδιοκτήτης της Μηχανικής, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, και ιδρύει νέο κόμμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Ιδρύει πατριωτικό κόμμα με σήμα το αστέρι της Βεργίνας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο 84χρονος ιδιοκτήτης της Μηχανικής, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ιδρύει το πολιτικό κόμμα «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση» και με έμβλημα το αστέρι της Βεργίνας κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές με ατζέντα τα εθνικά θέματα και την αντίθεσή του στην απολιγνιτοποίηση και την πράσινη ενέργεια, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Διαβάστε ακόμη: Πάπας Φραγκίσκος: Στη Λέσβο μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να στηρίξει τους πρόσφυγες

«Δεν είμαστε πολιτικοί, αλλά ούτε και επιχειρηματίες. Είμαστε πάνω από όλα Έλληνες πατριώτες, χριστιανοί ορθόδοξοι. Βλέπουμε την ανάγκη να μαζέψουμε όλους τους Έλληνες χωρίς να υπάρχει περιορισμός αν κάποιος είναι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός. Τους καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας. Να ξαναφέρουμε πίσω τα άξια παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό με τα μνημόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Εμφιετζόγλου. Ακόμη, θεωρεί πως με μια αύξηση κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η γενική του συνέλευση θα καταφέρει να ξαναμπεί στο παιχνίδι των κατασκευών και να πάρει πίσω το εργοληπτικό του πτυχίο.

«Πήρα την απόφαση να ασχολήθώ με την πολιτική, διότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στα εξωτερικά θέματα και ο επόμενος χρόνος κρύβει πολλές παγίδες. Θα υπάρξουν αναταράξεις στην περιοχή. Δεν είναι μόνο η Τουρκία, αλλά και ο ανταγωνισμός μεταξύ Αμερικής-Κίνας-Ρωσίας», δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Για το μεταναστευτικό τονίζει: «Υπάρχουν στην Αθήνα περιοχές, όπου περπατάς το βράδυ και νομίζεις ότι είσαι στην Καμπούλ. Έχουμε... φυτέψει σε όλη την Ελλάδα μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν αφομοιώνονται, παραμένουν ξένο σώμα». Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Εμφιετζόγλου πιστεύει ότι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα».

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι το 2012 πρότεινε την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης της Ελληνικής ΑΟΖ, στην Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, την εκτίμηση της αξίας των κοιτασμάτων από διεθνείς οίκους και την προσφορά του 20% των μετοχών της Εταιρείας στους απανταχού Έλληνες. Με εκτίμηση σημερινής αξίας ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ και προ­σφορά του 20% των μετοχών στη μισή αξία, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Και αν έμεναν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα μπορούσαν να διατεθούν στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό. Εάν είχε γίνει δεκτή η πρότασή του θα είχαμε γλιτώσει από την καταστροφή των μνημονίων. Το 2020 ίδρυσε το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ταμείον Ελληνικού Στόλου Αβέρωφ ΙΙ», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΟΜΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ