Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα συγκινητικό βίντεο, τίμησαν τη μνήμη της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, κατά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες. Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), τίμησε την μεγάλη απούσα με ένα αφιερωματικό βίντεο που προβλήθηκε κατά την εκκίνηση του Συμβουλίου. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε: 

«Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας. Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

Ανδρέας Τσούνης: «Δεν ειναι τιμή, δεν είναι μνήμη, είναι η ζωή μας όλη»

Μετά τον εγχώριο πολιτικό κόσμο, αλλά και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, το βίντεο αναπαρήγαγε και ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, ο οποίος το συνόδευσε με το εξής συνοδευτικό μήνυμα: «Δεν είναι τιμή, δεν είναι μνήμη. Είναι η ζωή μας όλη… Το βίντεο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά».