Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη Ομικρον μας έρχεται, εμπρός βήμα ταχύ θα μπορούσε να είναι το ξεκίνημα του σημερινού σημειώματος, αλλά δεν θέλω να σας μαυρίσω προκαταβολικά την καρδιά. Διότι, ακόμα και αν το Μαξίμου έχει δίκιο και επιβεβαιωθεί το ενδιάμεσο σενάριο για τη νέα παραλλαγή, είμαστε προ μιας σημαντικής ανατροπής δεδομένων. 

Η απόφαση για το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Μαθαίνω ότι στον άξονα Μαξίμου - Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν κάνει μια πρώτη συζήτηση για τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να συνδεθεί άμεσα με την τρίτη δόση για όλους. Γι’ αυτό και θα έχει ημερομηνία λήξης, όπως έγινε πριν από μια εβδομάδα με τους πολίτες 60+ που δεν έκαναν την αναμνηστική τους δόση.

Έτσι, μετά τα Φώτα και ανάλογα με την επιδημιολογική εξέλιξη, εξετάζεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των ενηλίκων πολιτών, 18+, να ισχύουν για 7 μήνες, εφόσον δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Κάπως έτσι, η τρίτη δόση θα γίνει υποχρεωτική, προκειμένου κανείς να απολαμβάνει τα προνόμια των εμβολιασμένων. Μένει να φανεί ποια θα είναι και αυτά μετά τον Ιανουάριο. 

Περιοδείες υπουργών

Και μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό, ο χρόνος που απομένει για τις επικείμενες εκλογές είναι λιγότερος από αυτόν που πέρασε σε σχέση με τις προηγούμενες. Έτσι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αρκετοί υπουργοί θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα γραφεία τους, σε άμεση συνεννόηση με το Μαξίμου, προκειμένου να προβάλλουν το κυβερνητικό έργο και εκτός των περιφερειών τους. 

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος πήγε στα Τρίκαλα, όχι για να πιει τσίπουρα, αλλά για να συζητήσει για τα projects που τρέχει ο Δήμος. Πέρασε, μαθαίνω, μια βόλτα και από τις πληγείσες από τον Ιανό περιοχές της Καρδίτσας, πήγε ακόμα και σε μοναστήρια στα Μετέωρα. Στόχος του είναι μια φορά τον μήνα να κάνει μια επίσκεψη και μαθαίνω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί. Αν δεν τεμπελιάσουν…

Ο Τσίπρας στο Star

Μετά από αρκετές συνεντεύξεις σε περιφερειακά μέσα, όλο το προηγούμενο διάστημα, με δεδομένες και τις εκτός τειχών περιοδείες του, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη μετά από καιρό σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Θα είναι, λοιπόν, απόψε στο στούντιο του Star στην Κηφισιά, για ένα τετ-α-τετ με τη Μάρα Ζαχαρέα. Σάλπισε…εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ετοιμάζει ντεμαράζ. 

Ο εκπρόσωπος του Ανδρουλάκη

Το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα ακούω έντονα για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Η περίπτωση της Μαρίας Σαράφογλου που σας είχα γράψει δεν προχωρούσε σε καμία περίπτωση και ο Παναγιώτης Βλάχος που επί της ουσίας εκτελεί χρέη εκπροσώπου θα μείνει επικεφαλής της γραμματείας Επικοινωνίας. Ο κ. Πάνας που «παίζει» γερά είναι φρέσκο πρόσωπο, με καλό λόγο και τηλεοπτικά «άκαφτος». Ομολογουμένως, μια ενδιαφέρουσα επιλογή στο μοτίβο της ανανέωσης που δίνει πόντους στο ΚΙΝΑΛ. 

Πόλεμος ΣΚΑΪ - Πρώτου Θέματος

Τελικά, σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι υπάρχει άγρια σύρραξη στον άξονα του Πρώτου Θέματος με τον ΣΚΑΪ. Μην σας λέω ψέματα, το ενδιαφέρον μου κίνησε χθεσινό δημοσίευμα της στήλης Dark Room που είχε…κολακευτικά σχόλια για τη CEO του ΣΚΑΪ, Εύη Κουτσαυτάκη, την οποία βάφτισε «συμπαθή λογίστρια» και μετά πέρασε πριονοκορδέλα το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού, μιλώντας για «μπόλικη τρασαδούρα». 

Μα τι να προκάλεσε αυτόν τον εμφύλιο; Μαθαίνω ότι η διοίκηση του ΣΚΑΪ αποφάσισε να ενισχύσει το skai.gr με τη δημοσιογράφο του site του Θέματος, Ματίνα Ηρειώτου, σε θέση διευθύντριας. Μάλιστα και άλλοι δημοσιογράφοι από την ομάδα του site της εφημερίδας ετοιμάζονται να πάνε προς Φάληρο μεριά. Και όχι μόνο αυτό: Μαθαίνω ότι το Θέμα αποφάσισε να μην παίζει κανένα θέμα που βγαίνει από τον ΣΚΑΪ, για να σταλεί μήνυμα στο Φάληρο. 

Οφείλω να πω, πάντως, στους φίλους μου στο Μαρούσι ότι τζάμπα κουράζονται. Στο Φάληρο δεν καταλαβαίνουν από τέτοια, ούτε στον πέμπτο όροφο, όπου και το γραφείο με θέα της κυρίας Κουτσαυτάκη,…ιδρώνουν. Τα βασικά τους προβλήματα είναι άλλα και έχουν να κάνουν με τη διαφημιστική πίτα, μετά την κατάρρευση του prime time και κάθε ψυχαγωγικού προγράμματος, πλην ίσως του Voice. 

Οι σκέψεις στον ΑΝΤ1 για το πρωί

Ακούω συζητήσεις στον ΑΝΤ1 με φόντο την πρωινή ζώνη και αν θα φύγει ή όχι ο Γιώργος Παπαδάκης στο τέλος της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, ο Παπαδάκης λέει ότι θα φύγει, αλλά δεν φεύγει εν τελεί. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι στον ΑΝΤ1 που εκτιμούν ότι, λόγω πολιτικών εξελίξεων, έχει άλλη μια χρονιά μπροστά του. Βεβαίως, έτσι δεν κάνουμε δουλειά, γιατί πάντα θα έχει πολιτικές εξελίξεις. Αν ένα όνομα παίζει σοβαρά για τη διαδοχή του, πάντως, αυτό δεν είναι άλλο από τη Φαίη Μαυραγάνη, η οποία είναι από τα πρόσωπα με καλά νούμερα στο OPEN.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA