Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δηλώσεις του Δημοσθένη Σαρηγγιάνη που κάνουν λόγο για άμεσο αίτημα του στον πρωθυπουργό για ολικό lockdown μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φαίνεται να μην υιοθετούνται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος «ο κ. Σαρηγιάννης δεν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν συμμετέχει στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων».

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης: Περιοριστικά νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, χτύπησε το «καμπανάκι» εν όψει της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον της χώρας μας. «Γράφω μια εισήγηση η οποία θα σταλεί στο Μαξίμου την Παρασκευή», είπε, μιλώντας στο MEGA και συνέχισε: «Είμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση από τις αρχές και μέσα του Γενάρη. Από το τέλος του χρόνου περιμένουμε να κυριαρχήσει η Όμικρον και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτήν την ανάπτυξη στα σπάργανα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κανονικά θα έπρεπε να ληφθούν αύριο». Παράλληλα επανέλαβε την αναγκαιότητα για εμβολιασμό: «Ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις μπορεί να δύσει τη λύση απέναντι στην Όμικρον όμως χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε αυτόν τον στόχο. Ενδιάμεσα όμως δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διασπαρεί, διότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

Ο καθηγητής θα εισηγηθεί νέα μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης. Το lockdown του Μαρτίου 2020 με την αυστηρότητα που είχε, είχε την αποδοτικότητα που απαιτείται για να σταματήσει η Όμικρον στα σπάργανά της». Μέσα σε αυτά τα μέτρα είναι η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση. «Τα σχολεία μετά τις γιορτές δε θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA