Μενού
  • Α-
  • Α+

Για αδίστακτους δολοφόνους που αφήνονται ελεύθερα να δρουν στην Τουρκία, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή το νέο ναυάγιο ανοικτά της Πάρου. Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε «εγκληματική» τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί.

Διαβάστε ακόμη: Νέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Στους 16 έφτασαν οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, ενώ αγνοείται τουλάχιστον ένας μετανάστης

«Πρόκειται για κυκλώματα τα οποία στοιβάζουν δεκάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς σωσίβια, σε σκάφη, ουσιαστικά μίας χρήσεως,  που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας» είπε ο κ. Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα τόνισε ότι το Λιμενικό με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ιδιωτών, έχουν διασώσει τις τελευταίες ημέρες πάνω από 160 ανθρώπους. 

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε ότι μόνο το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι.

Αναφορικά με το ναυάγιο στην Πάρο, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε, επίσης, ότι ο καιρός ήταν καλός, στοιχείο που ευνοεί τις έρευνες και στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση με τη συνδρομή και ιδιωτών. Πρόσθεσε ότι «η συνήθης διαδρομή αυτού του νέου τύπου διαχείρισης του μεταναστευτικού μέσω ιστιοφόρων, έχει τελικό προορισμό την Ιταλία και τα φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.