Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει, φίλες και φίλοι, και μεγαλύτερες ουρές είδα χθες έξω από διαγνωστικά κέντρα πάρα έξω από τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας. Αφήστε που και οι άνθρωποι της αγοράς ήταν μουδιασμένοι, λέγοντας ότι οι πελάτες…την κοπάνησαν τις προηγούμενες μέρες, υπό το φόβο της νέας μετάλλαξης. 

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ιδρύει νέο κόμμα - Η επίμαχη ανάρτησή του στο Twitter

Ο Μπουρλά για την Όμικρον

Άνθρωπος με…διεθνείς διασυνδέσεις μου μετέφερε, συνεπώς, μια εκτίμηση του CEO της PfizerΆλμπερτ Μπουρλά για τη νέα μετάλλαξη που δεν ήταν πολύ ευοίωνη. Φέρεται, λοιπόν, ο Ελληνοαμερικανός manager να εκτιμά ότι τα σταγονίδια της νέας μετάλλαξης μένουν στον κλειστό χώρο από 1 ως 2 ώρες. Συνεπώς, όποιος βγάλει τη μάσκα, έχει πολύ σημαντικό κίνδυνο να την πατήσει. Γι' αυτό και οι εσωτερικοί χώροι εστίασης παραμένουν κίνδυνος και όλο και περισσότεροι παίρνουν…αγκαλιά τις θερμάστρες στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων. 

Closing

Closing party, μαθαίνω, ότι έκαναν το βράδυ της Τετάρτης αρκετά clubs στο κέντρο της Αθήνας και αλλού ενόψει της εκκίνησης εφαρμογής των νέων μέτρων από χθες το πρωί. Δεν ήταν ένα και δύο μαγαζιά, βεβαίως, αλλά κάμποσα. Το ταμείο θα το δούμε τις επόμενες 3-4 μέρες στα κρούσματα. Σας έχω προετοιμάσει, άλλωστε, από χθες που σας είπα να μην εκπλαγείτε, αν δείτε 40.000 κρούσματα. Και 50, και 60.000 μην σας πω, εκεί κατά τα Φώτα. 

Παράλειψη

Πήρα στα χέρια μου χθες το νέο πρωτόκολλο για την καραντίνα όσων νοσούν με κορονοϊό που περιορίζεται στις 5 μέρες, αν κανείς είναι ασυμπτωματικός ή έχει ελάχιστα συμπτώματα. Και μπορεί να έχω γράψει για τον ΕΟΔΥ κάμποσα πράγματα τις τελευταίες μέρες, αλλά εδώ θέλω να επισημάνω καλόπιστα ένα κενό που καλό θα είναι οι άνθρωποι του Οργανισμού να διορθώσουν, ώστε να το γνωρίζει και το call center τους. Προβλέπεται, λοιπόν, καραντίνα 5 ημερών για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και δεν έχουν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση ή είναι ανεμβολίαστοι. Δεν προβλέπεται, όμως, τι γίνεται με όσους έχουν νοσήσει - εντός της περιόδου του τριμήνου που προβλέπεται πλέον. Καλό θα είναι να γίνει και αυτή η προσθήκη. 

Το «φρένο» Σταϊκούρα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα μέτρα στήριξης για τους καλλιτέχνες και όσους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο αυτές τις εβδομάδες από τον χώρο της διασκέδασης. Έπαιξε, όμως, και ένα σενάριο για μεγαλύτερη παράταση στις επιστρεπτέες προκαταβολές για τους επιχειρηματίες του χώρου, προκειμένου να ρεφάρουν τα σπασμένα. Απευθύνθηκα, λοιπόν, κι εγώ σε σοβαρή πηγή μου στην οδό Νίκης και μου είπε ορθά-κοφτά ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας βάζει φρένο σε τέτοιες σκέψεις, με δεδομένο ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις είχαν καλούς τζίρους όλους τους προηγούμενους μήνες και ότι θα έχουν, επίσης, όταν περάσει η κορύφωση της Όμικρον. Κάπως έτσι, δεν βλέπω φως στο τούνελ με τις επιστρεπτέες. 

Ρεβεγιόν στο Ντουμπάι

Με πολλή χαρά ενημερώθηκα ότι αρκετοί επώνυμοι (κατά βάση ανεπάγγελτοι και γλάστρες) θα πάνε προς το Ντουμπάι για Πρωτοχρονιά, προκειμένου να μπορέσουν να παρτάρουν με άνεση και να μην περιοριστούν στα καθ’ ημάς. Μαθαίνω ότι το αγαπημένο Nammos έχει πρόγραμμα με τον αγαπημένο των Αράβων -και των Μυκονιατών- Amr Diab την Παραμονή και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Οι τιμές ενδιαφέρουσες, από 2.500 ως και 5.000 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση στα πρώτα τραπέζια και λίγο λιγότερο (τετραψήφιο πάντως) στα πιο πίσω. Μην έχετε, πάντως, ψευδαισθήσεις ότι όποιος πάει πρώτο τραπέζι στο Nammos, θα δώσει μόνο 5 χιλιαρικάκια. Άντε, καλώς να πάνε οι άνθρωποι, θα τους περιμένουν οι κάμερες στο Ελευθέριος Βενιζέλος από βδομάδα. 

Στον πάγο εβδομαδιαίο φύλλο

Πληροφορούμαι ότι μάλλον μπαίνουν στον πάγο οι σκέψεις που είχε γνωστός επιχειρηματίας να βγάλει εβδομαδιαίο, σαββατοκυριακάτικο φύλλο. Μάλιστα, είχε αλλάξει στο ενδιάμεσο τίτλο και είχε κατοχυρώσει έναν άλλον, περισσότερο για να την σπάσει σε άλλον εκδότη (anyway). Έτσι, εκεί που για το φύλλο είχε βρεθεί διευθυντική ομάδα και στηνόταν και η συντακτική, τώρα η υπόθεση έχει παγώσει. Αν με ρωτούσε κανείς -που δεν με ρωτάει- καλύτερα θα έλεγα, γιατί δεν είναι εποχές για τέτοια έξοδα και μάλιστα σε μια κορεσμένη αγορά. 

Φίλες και φίλοι, αυτά τα ολίγα. Καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA