Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα αντιμετώπισης των κενών που θα προκύψουν στη σχολική κοινότητα λόγω της αναμενόμενης αύξησης των κρουσμάτων και της νόσησης εκπαιδευτικών οι οποίοι θα τεθούν σε προσωρινή καραντίνα, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με δεδομένη την επαναλειτουργία των σχολείων από σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Σκέρτσος: Το nudging της κυβέρνησης που πέτυχε και η καμπάνια για εμβολιασμό της αντιπολίτευσης

 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου οι απαραίτητες οδηγίες για την κάλυψη των αναγκών έχουν ήδη δοθεί και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις, αφενός στην εκ των έσω κάλυψη μεταξύ άλλων με αναμόρφωση του ωραρίου και αναδιάταξη του προσωπικού, αφετέρου στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως προχώρησε ήδη σήμερα η πρόσληψη 850 εκπαιδευτικών, σημειώνοντας πως θα γίνουν κι άλλες όπου απαιτηθεί. Τόνισε, δε, πως απολύτως διαθέσιμη είναι και η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για τις περιπτώσεις προσωρινής αναστολής τμήματος λόγω κρουσμάτων. 

15.547 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, επικαλούμενος τόσο την επαναλειτουργία στις περισσότερες χώρες, όσο και το αυστηροποιημένο πρωτόκολλο που βασίζεται στο αυξημένο τεστινγκ μαθητών και εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των εμβολιασμένων, σημειώνοντας ότι το υπάρχει το απαραίτητο δίχτυ ασφαλείας.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε επίσης πως μέσω των self test έγινε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού από την αρχή της πανδημίας σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να ανιχνευθούν 15.547 κρούσματα, τα οποία δεν θα είχαν εντοπιστεί χωρίς την απόφαση επανόδου στη δια ζώσης εκπαίδευση και συνεπώς αυτά θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα. 

Υπογράμμισε παράλληλα πως οι σχολικές μονάδες έχουν εφοδιαστεί ήδη με το απαιτούμενο απόθεμα για την κάλυψη των δικαιούχων self test, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία, τονίζοντας πως βάσει των στοιχείων τα είχαν παραλάβει εγκαίρως 9 στους 10. 

«Η κυβέρνηση εποπτεύει στενότατα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και θα κάνει το μέγιστο δυνατό, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και φυσικά για τις οικογένειές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.  

Τι απαντά για τα rapid και τα PCR τεστ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκρουσε επίσης την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγογράφηση των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ διενεργούν καθημερινά δωρεάν rapid και PCR τεστ σε 190 σημεία, ενώ δωρεάν γίνονται και στα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ο ΕΟΔΥ έχει ήδη διενεργήσει δωρεάν πάνω από 9 εκατομμύρια rapid και μοριακά τεστ, ενώ η κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για δωρεάν τεστ. Παράλληλα, όπως είπε από τον Απρίλιο έως το τέλος του 2021 δόθηκαν πάνω από 86.400.000 self test σε 7.660.000 πολίτες, γεγονός που αποδεικνύει το εύρος της μέριμνας και επιμελητείας της πολιτείας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA