Μενού
  • Α-
  • Α+

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία και την πανδημία του κορονοϊού άσκησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατηγορώντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση για fake news. «Εάν δεν είχαμε προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων, δεν θα είχαμε αυτό το αυξημένο και καθολικό “testing”, σε πάνω από 1.500.000 ανθρώπους σήμερα, που προφυλάσσει τόσο τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς όσο και το περιβάλλον τους. Για αυτό καλό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να σπέρνει την καταστροφολογία, και να διασπείρει fake news, να στηρίξει την εθνική προσπάθεια που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ζωή Ράπτη.

Διαβάστε ακόμηΣχολεία - Οικονόμου: Έγιναν ήδη 850 προσλήψεις για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που νοσούν

 

H υφυπουργός Υγείας, αναφερόμενη στην κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων, συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά, όχι μόνο για λόγους εκπαιδευτικούς αλλά και για λόγους ψυχικής υγείας των παιδιών μας. Είναι πολύ κρίμα να αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιο τρόπο μια προσπάθεια που γίνεται σε όλες τις χώρες. Όλη η Ευρώπη έχει ανοίξει τα σχολεία, σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να μην ανοίξουν. Αλλά αυτό κάνει δυο χρόνια τώρα.

 

Μιλούσε και μιλάει είτε για "αχρείαστο ρίσκο", είτε για "καταστροφική επιλογή" κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία. Εδώ μιλάμε για αρνητές των πάντων. Από τα self test που έλεγαν ψευδώς ότι τα πήραμε από την Siemens, μέχρι και αναστολή λειτουργίας νοσοκομείου που ποτέ δεν έγινε».

 

Αναφερόμενη τέλος στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει επιλέξει την ανοσία της αγέλης η υφυπουργός Υγείας τόνισε: «Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει fake news. Μοιράσαμε δωρεάν, 7 εκατομμύρια τεστ, κάνουμε κάθε μέρα και δωρεάν rapid test και μοριακά στις δημόσιες δομές και στα σημεία του ΕΟΔΥ, παίρνουμε μέτρα, τα οποία έχουν κόστος και τα οποία δεν έχει στηρίξει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για «ανοησία της αγέλης»; Εμάς μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών και όχι να κάνουμε μικροκομματική πολιτική με την πανδημία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA