Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα. Μυρίζομαι αίμα στην πολιτική αρένα και περνάω απευθείας στο ψητό. 

Διαβάστε ακόμη: Ράπτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί κλειστά σχολεία αλλά όλη η Ευρώπη θέλει το άνοιγμα

Τέλος ο μήνας του μέλιτος

Οι Αμερικανοί θα το έλεγαν...the honeymoon is over. Πού είναι εκείνες οι ωραίες μέρες που ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) έβλεπε τον Νίκο (Ανδρουλάκη) στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή και του έλεγε να τα πούνε μετά τις γιορτές...Θυμάστε που σας είχα πει ότι θα αργούσε; Έ, άργησε και τώρα το Μαξίμου περνάει στο παρασύνθημα. 

Δεν μου πέρασε, λοιπόν, απαρατήρητο ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ για την αφωνία του ως προς την επίθεση που δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου με κηδειόχαρτα και απειλές, μετά την ανακατάληψη του Βιολογικού μετά από 34 χρόνια. Όπως μου έλεγε μάλλον πικρόχολα πηγή μου στο Μαξίμου, αν ο Παπαϊωάννου ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως θα είχε βγει ανακοίνωση. Τώρα, όμως, απουσίαζε και το Μαξίμου βρήκε ευκαιρία με αιχμή τα ζητήματα νόμου και τάξης στα πανεπιστήμια που ξέρει ότι συνεγείρουν ένα μέρος του κεντρώου ακροατηρίου που ίσως να λοξοκοιτάει και προς τον κ. Ανδρουλάκη. 

Αθλητικές μνήμες στην Αμπούτζα

Σε μια grande εκδήλωση, ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε χθες την απόβαση στην Αφρική από τη Νιγηρία. Μου έλεγαν ότι η εμφάνισή του στην Αμπούτζα προξένησε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μια 100ασταριά δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει διαπίστευση, αλλά ο όγκος περιορίστηκε λόγω πανδημίας. Στη συνάντηση όμως με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζέφρι Ονεγιάμα, ο κ. Δένδιας το έριξε στον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο ότι αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νιγηρία και είπε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Θυμήθηκε και τα δυο γκολ που μας έβαλε η Νιγηρία στο ματς που είχαμε παίξει το 1994, στο Μουντιάλ, με τους Φινίντι και Αμοκάτσι. Και, βεβαίως, ως γνήσιος gentleman, δεν έμεινε μόνο στα παλιά, αλλά ευχήθηκε στους Νιγηριανούς και για την παρουσία τους στο επικείμενο Κόπα Άφρικα. 

Τι είπε ο γκουρού

Ίσως είδατε μέσα στο Σαββατοκύριακο και διαβάσετε και στην Καθημερινή της Κυριακής τις εκτιμήσεις του περίφημου «γκουρού» της πανδημίας, του καθηγητή Κρίστοφερ Μιούρεϊ. Αν δεν διαβάσατε τη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, η κεντρική εκτίμησή του υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τα κρούσματα, όσους τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και προσθέτει ότι ως την άνοιξη θα έχουν περάσει τα δύσκολα. Μαθαίνω ότι ο κ. Μιούρεϊ έχει δώσει τις συμβουλές του στην κυβέρνηση μέσω teleconference (telco χάριν συντομίας) την προηγούμενη εβδομάδα, εξ ου και η συνέντευξή του στην Καθημερινή δεν ήταν τυχαία. Ένα που έμαθα ήταν ότι είπε πως...τα μέτρα δεν έχουν και μεγάλη σημασία ως προς τον περιορισμό της διασποράς, καθώς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πάνω από τους μισούς θα κολλήσουν. Ακούγοντας τον καθηγητή Μιούρεϊ ορισμένα κυβερνητικά στελέχη αναθάρρησαν. Εύχομαι να έχουν δίκιο. 

Και πάλι θετικός ο Σκέρτσος

Ήταν να επιστρέψει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος χθες στις υποχρεώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένα self test που έκανε την Κυριακή τον μπλόκαρε, όμως, καθώς, ενώ είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο πενθήμερο της καραντίνας και δεν είχε συμπτώματα, βγήκε και πάλι θετικός. Έτσι, δεν πήγε στο γραφείο και χθες το βράδυ θα έκανε άλλο ένα τεστ, προκειμένου να επιστρέψει σήμερα. Τι να πω, ελπίζω οι φίλοι μου στον πρωινό καφέ να με ενημερώσουν σήμερα ότι επέστρεψε στο τραπέζι. 

Η μελέτη του Ζαούτη

Ενημερώθηκα με πολύ μεγάλη μου χαρά ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ερευνά. Δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει μεγάλη ερευνητική εμπειρία. «Χρεώθηκε» από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επεξεργαστεί τα κλινικά δεδομένα και να καταλήξει για τα χαρακτηριστικά των νοσηλειών που προκύπτουν λόγω της Όμικρον. Μέχρι στιγμής, αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν έχει προκύψει διασωλήνωση σε κρούσματα Ομικρον. Μας λείπουν, όμως, στοιχεία για τη μέση διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και για τη βαρύτητα των συμπτωμάτων σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Να πω απλά ότι ο γερμανομαθής κ. Πλεύρης είχε ενημερωθεί από Βερολίνο μεριά, όπως σας είχα γράψει, ότι σε ένα δείγμα 10.000 περιπτώσεων με Ομικρον, η μέση διάρκεια νοσηλείας ήταν από 48 έως 72 ώρες, πράγμα διόλου τραγικό. 

Αχ, τα Τρίκαλα

Ρώτησα πηγή μου πώς...την πάτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος για μερικές μέρες θα ταλαιπωρηθεί όντας σε απομόνωση από την οικογένειά του. Φαίνεται ότι η απόδραση που έκανε στα Τρίκαλα τις μέρες της Πρωτοχρονιάς έκανε τη ζημιά και βρέθηκε θετικός σε μοριακό τεστ που έκανε μετά την εκδήλωση ελαφρών συμπτωμάτων. Του εύχομαι να είναι γερός και γρήγορα πάλι στο γραφείο του. 

Υ.Γ. Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου ο Γιάννης Κασουλίδης, όπως πρώτα διαβάσατε στον Μαξιμιλιανό στις 27 Δεκεμβρίου. Τις θερμές μου ευχαριστίες στον εκ Κύπρου αδερφό για την ενημέρωση και τα σέβη μου στη Λευκωσία. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA