Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κάθε τόνο, οι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν τις τελευταίες ώρες αυτό που έγραψε από χθες το Reader, ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει χαλάρωση των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν παραμονές Πρωτοχρονιάς για την αναχαίτιση του κύματος των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων κορονοϊού που έφερε η μετάλλαξη Ομικρον. Αύριο (11/1) Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά και το πρωτόκολλο για τα γήπεδα με το 10% χωρητικότητα. Στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν πως το Μαξίμου δεν πρόκειται να αιτηθεί στην επιτροπή χαλάρωση των μέτρων, την ώρα μάλιστα που άνοιξαν ξανά τα σχολεία και τις δύο επόμενες εβδομάδες, βάσει και των λεγομένων του καθ' ύλην αρμόδιου, υπουργού Υγείας, η εβδομάδα που διανύουμε από χθες και η ερχόμενη θα είναι οι χειρότερες σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορονοϊού.

Από το Μαξίμου έλεγαν χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση του ισχύοντος πλαισίου μέτρων. Βεβαίως, τις αποφάσεις παίρνει η Επιτροπή» ενώ για το άνοιγμα των σχολείων ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά αποδείχθηκε η ορθότερη. Θα ήταν δεκαπλάσια η διασπορά αν είχαμε αφήσει τα κρούσματα να κυκλοφορούν στην κοινότητα. Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε τα απόνερα των γιορτών, γι' αυτό ήταν κρίσιμο το αυξημένο τέστινγκ». Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στους μολυσμένους με covid-19 εκπαιδευτικούς οι «4.784 αναπληρωτές που προσλαμβάνονται εκτάκτως θα είναι στα σχολεία πιθανώς την ερχόμενη Δευτέρα».

Εκπνέει η προθεσμία για 3η δόση και πρόστιμο στους 60άρηδες

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρεται να... ρίχνει νερό στο κρασί της, σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους με την 3η δόση άνω των 60 ετών πολίτες, με τον Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει τη στήλη Μαξιμιλιανός του Reader. Ως προς το πρόστιμο ο Μαξιμιλιανός έγραψε χαρακτηριστικά ότι «...δεν θα τεθεί ζήτημα μη επιβολής του. Στις 16 Ιανουαρίου, τα 50 ευρώ θα βεβαιωθούν κανονικά μέσω ΑΑΔΕ. Θα εισπραχθεί όμως το πρόστιμο; Για τις δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου, δεν πάω και στοίχημα, καθώς αν η προσέλευση είναι σημαντική τις επόμενες μέρες, μπορεί κάποιος που εμβολιάστηκε στις 20 Ιανουαρίου εν τέλει να τη γλιτώσει. Είναι μια συζήτηση και όχι απόφαση. Αν θέλετε τη γνώμη μου, καλύτερα να μείνει μόνο συζήτηση. Ιδίως από τη στιγμή που δεν τίθεται κανένα ζήτημα για τον Φεβρουάριο». Ο Στέλιος Πέτσας είπε το πρωί της Τρίτης ότι ενδεχομένως θα δοθεί παράταση και δεν θα ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Οπως δήλωσε, «αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA