Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι καλημέρα. Με προβληματισμό παρακολουθώ κι εγώ τα όσα ανησυχητικά εκτυλίσσονται με φόντο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και μια δράκα πρώην και νυν καθηγητών που αλληλοσπαράσσονται. Όπως μου είπε χθες και φίλος μου καθηγητής του Ιδρύματος, το χειρότερο είναι ότι γονείς και φοιτητές χάνουν την προσδοκία και τις ελπίδες τους ως προς το πανεπιστήμιο, όταν ακούνε τέτοια περιστατικά και παρακολουθούν αυτό το σκηνικό διασυρμού. 

Το ξήλωμα από τα Δ.Σ.

Ο καθηγητής Α.Δ. που εμπλέκεται σε ποινικές υποθέσεις τοκογλυφίας, μεταξύ άλλων, έχει εξαιρετικά πλούσιο βίο και πολιτεία. Ρώτησα χθες και έμαθα ότι, αρχικά, έφυγε από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είχε τοποθετηθεί εκεί το 2019 και μάλιστα τον Ιούλιο του 2021 που βγήκε καινούργιο Δ.Σ. παρέμεινε. Όμως, αίφνης, στις 4 Αυγούστου του 2021, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η αποχώρησή του από το Δ.Σ. Παράλληλα, ένα με ενάμιση μήνα μετά έφυγε και από το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Έτσι με διαβεβαίωσε χθες αρμόδια πηγή μου που δεν αμφισβητώ, αν και στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΜΕ.Α. δεν βρήκα αναφορά στη σύνθεση του Δ.Σ. Έμαθα, όμως, από τα όσα διάβασα στη Διαύγεια ότι πρόεδρος είναι ένας παλιός φίλος, ο άλλοτε υποδιοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά, Θεόδωρος Δραβίλλας. Τι μαθαίνει κανείς...

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού

Στο μεταξύ, κάνοντας τηλέφωνα για τον Α.Δ. χθες έπεσα σε μια απίστευτη σύμπτωση. Άκουγα, λοιπόν, τον πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη να λέει προχθές σε κανάλια ότι έχει παραπέμψει τον καθηγητή στο Πειθαρχικό και από εκεί και μετά δεν ξέρει τι έγινε (ασχολίαστο). Περιήλθε εις γνώσιν μου, λοιπόν, από ψαγμένο αναγνώστη ότι πρόεδρος του εν λόγω Πειθαρχικού είναι ανώτατος δικαστικός. Ρώτησα κι εγώ ποιος και κόντεψα να χάσω τα μαλλιά μου. Μου είπαν, λοιπόν, ότι ήταν ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ, ο οποίος πριν έναν μήνα είχε εμπλακεί σε περιπέτεια με ναρκωτικά και νεαρούς και έκτοτε... χαιρέτισε. Φυσικά, εφόσον δεν έχει θέση, δεν είναι και πρόεδρος του Πειθαρχικού, αλλά μιλάμε για μαγεία...

Ο λαλίστατος υπουργός ΙΙ

Πριν από δύο μέρες σας έγραψα για έναν λαλίστατο υπουργό, ο οποίος «χτύπησε» άσχημα στο Μαξίμου με πράγματα που έλεγε σε καθημερινή βάση σε κανάλια και ραδιόφωνα. Δύο υπουργοί, λοιπόν, εμφανίστηκαν για να μου πουν τη δική τους εκδοχή των πραγμάτων. Διαβεβαίωσα αμφότερους ότι δεν ήταν γι' αυτούς. Ο ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε, αλλά είμαι αισιόδοξος. 

Έρχονται οι Σουηδέζες

Με ενθουσιασμό ενημερώθηκα για τη συμφωνία που συνήψε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού με τον μεγάλο tour operator εκ Σουηδίας Apollo Travel Group, θυγατρική του ομίλου Der Touristik. Ο μεγαλύτερος tour operator της Σκανδιναβίας για τους ελληνικούς προορισμούς προγραμματίζει να φέρει 500.000 επισκέπτες το 2022 στην Ελλάδα και μάλιστα πέρυσι λειτούργησε ξενοδοχείο στα Σύβοτα, όπου έγινε η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας. Τώρα, λοιπόν, ενημερώθηκα ότι οι Σουηδέζες και οι Σουηδοί αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας δεν θα προετοιμαστούν στην Ήπειρο, αλλά στη... Λήμνο, όπου θα προπονηθούν για να είναι fit. Στα σχέδια, δε, είναι να υπάρξει αντίστοιχη ξενοδοχειακή μονάδα και στην Αφάντου της Ρόδου, όπου ελπίζω να συνεχίσουν να καταλύουν αθλητές εκ Σουηδίας. 

Οι αποφάσεις του Απόστολου

Ένα άσχετο τηλεφώνημα που είχα χθες με έβαλε σε σκέψεις για τα μελλοντικά σχέδια του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ένωσης Περιφερειών της Ε.Ε. Απόστολου Τζιτζικώστα. Κάποιος μου μετέφερε, λοιπόν, ότι ο περιφερειάρχης ακούγεται για κάτι...ευρωπαϊκό. Επειδή, πάντως, πολλές θέσεις ανοιχτές δεν υπάρχουν και δεν νομίζω ο κ. Τζιτζικώστας να πετούσε τη σκούφια του για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, νομίζω ότι μια τρίτη θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια ισχυρή πιθανότητα, προκειμένου να ολοκληρώσει και όσα έχει βάλει μπροστά. Εκκρεμεί, πάντως, κάποια στιγμή και μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και δεν είναι της παρούσης αυτή την ώρα. 

Το πόρισμα του 2017 για την Αυγή

Τι πάω και θυμάμαι τώρα. Με αφορμή τα προβλήματα βιωσιμότητας της Αυγής, αρμόδια πηγή μου θύμισε εκείνη την Εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016-2017, με την κατάληξη να είναι ένα κανονικό πυροτέχνημα, χωρίς κανέναν καταλογισμό ευθύνης. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι το ξεχωριστό πόρισμα που είχαν συντάξει οι βουλευτές της ΝΔ. Στη σελίδα 507 του γαλάζιου πορίσματος που εκδόθηκε το 2017, λοιπόν, στην παράγραφο 3, αναφέρεται ρητά ότι "αν η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν προβεί σε ΑΜΚ, θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση (θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είχε ήδη γίνει με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής)". Με άλλα λόγια, εδώ και 4 χρόνια δεν ήθελε... ενόραση για να δει κανείς το πρόβλημα. Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποφύγει το...πικρό ποτήριον τούτο και θα επιχειρήσει να σώσει μια ζημιογόνο έκδοση με "μπαλώματα". Ας είναι, όμως, αν είναι να σωθούν θέσεις εργασίας και μεροκάματα συναδέλφων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA