Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κόκκινο» χτύπησε ο πολιτικός υδράργυρος στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με αντικείμενο ζητήματα ιδεολογικής ηγεμονίας, τις τιμές των PCR τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και για τις δικαστικές εξελίξεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κατά το δοκούν» επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας, ανάλογα με το αν ελέγχεται δικό του στέλεχος ή πολιτικός αντίπαλος. «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι Αριστερός και τον κοιτούσε με δέος. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι’ αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς», πρόσθεσε αιχμηρά.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Παύλος Πολάκης με εμφυλιοπολεμικές αναφορές. «Το πρόβλημα σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το 45’  που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα και για τα PCR τεστ

Οι δυο τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους και με αιχμή την τιμή των PCR τεστ στη χώρα μας, με τον κ. Πολάκη να υποστηρίζει πως το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα προμηθεύεται με 11 ευρώ και οι κλινικές με 5-7 ευρώ, ζητώντας το πλαφόν να κατέβει από τα 47 στα 25 ευρώ.

Σηκώνοντας το γάντι, ο Αδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή λίστα της Ε.Ε η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο. «Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα», είπε.

Αντιπαράθεση για ΚΕΕΛΠΝΟ - Βαξεβάνη

Σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Παύλος Πολάκης είπε πως «η αλήθεια θα φανεί», ενώ αναφερόμενος στην κλήση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis, υποστήριξε ότι: «Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατομμύρια ευρώ, επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά;»

«Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δόκτορ Τζέκιλ και κύριος Χαϊντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας», αντέτεινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ ο κ. Πολάκης φώναζε ειρωνικά από τα βουλευτικά έδρανα «τικ – τακ».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε σε άλλο σημείο λέγοντας πως: «Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στη δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA