Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πανηγυρική υποδοχή των έξι πρώτων υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale, που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι στραμμένο το βλέμμα του Πρωθυπουργού, ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό παρατείνονται και η άρση αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: Πολεμική Αεροπορία: Μετά τα υπερηχητικά Rafale, «έρχεται» και το αμερικανικό stealth μαχητικό 5ης γενιάς F-35

Στην προσθήκη των πρώτων 6 υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale στο «οπλοστάσιο» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εστιάζει την προσοχή του ο Πρωθυπουργός. Η προσγείωσή τους στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι και η πανηγυρική - επίσημη υποδοχή τους, θα γίνουν παρουσία του ίδιου και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπέμποντας ηχηρά μηνύματα αποτρεπτικής ισχύος και εμβάθυνσης των διεθνών συμμαχιών της χώρας εν μέσω της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας και της ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Νωρίτερα (στις 12.12) τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα «σκίσουν» με Έλληνες χειριστές στο πιλοτήριό τους τον Αττικό ουρανό, πετώντας σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού σε σχηματισμό πάνω από την Ακρόπολη.  

Η ένταξη των γαλλικών Rafale στη 332 Μοίρα, δεν προκαλεί απλώς δέος, αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πέραν των υπερσύγχρονων όπλων «φόβητρο» και των τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικών συστημάτων που διαθέτουν, η εμβέλειά τους ενοποιεί κατ’ ουσίαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας με αυτόν της Ανατολικής Μεσογείου, δίνοντας στη χώρας μας ένα σπουδαίο στρατηγικό πλεονέκτημα. Η στιγμή της άφιξής τους είναι εξαιρετικά σημαντική, γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός ανήρτησε από χθες video υπό τον τίτλο «έρχονται» από την προετοιμασία των Ελλήνων πιλότων στη Γαλλία και τις τελευταίες προετοιμασίες.

Αρχές Φεβρουαρίου η άρση των μέτρων

Στον αντίποδα, παράταση μίας επιπλέον εβδομάδας πέραν αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί (σ.σ. μέχρι 23/1) παίρνουν - σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο - τα περιοριστικά μέτρα έναντι της πανδημίας, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση δε θα ήθελε επ' ουδενί να επισκιάσει την υποδοχή των Rafale η «μετρολογία», αλλά κυρίως γιατί Μέγαρο Μαξίμου και επιστήμονες αξιολογούν πέραν της πορείας των κρουσμάτων, που φαίνεται να σταθεροποιούνται σε χαμηλότερα επίπεδα και τους σκληρούς δείκτες, με τις ΜΕΘ και τους νεκρούς να καταγράφουν σημαντική επιβάρυνση, κρίνοντας αμφότεροι ότι δεν υπάρχουν ακόμα περιθώρια χαλάρωσης.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να προτρέχουμε. Γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ακόμα πολλές "ουρές της Δέλτα". Μπορεί να εμφανίζεται μια σοβαρή μείωση κρουσμάτων, αλλά οι θάνατοι οφείλονται κατά βάση αποκλειστικά στη Δέλτα. Αν ήταν να ποντάρω θα έλεγα ότι θα πάμε μέχρι τέλος του μήνα», σημείωνε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή στο Reader, σκιαγραφώντας ανάγλυφα την άρση των μέτρων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι πληροφορίες άλλωστε θέλουν την κυβέρνηση να μην εισηγείται ούτε καν σημειακές αλλαγές, όπως η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ και οι ειδικοί δε φαίνονται διατεθειμένοι να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το ενδεχόμενο μερικής άρσης των υφιστάμενων μέτρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA