Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετά στο μέλλον». Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που έστειλαν οι Ελληνες χειριστές των Rafale που εντάσσονται και επίσημα στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Προτού τα μαχητικά Rafale προσγειωθούν στην 114ΠΜ στην Τανάγρα, όπου θα είναι και η βάση των Rafale, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, με τον επικεφαλής της ομάδας να στέλνει το μήνυμα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι».

Διαβάστε ακόμηRafale - Παναγιώτοπουλος: Ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον πύργο ελέγχου της 114ΠΜ στην Τανάγρα ο Έλληνας χειριστής υποδέχθηκε τα Rafale λέγοντας «Γεράκι Red καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια».

Τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την Ακρόπολη σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού. Είναι τα πρώτα που παραλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το εθνόσημο στα φτερά απογειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία και από εκεί πήραν πορεία… ανατολική, κατευθυνόμενα προς Ελλάδα μπαίνοντας στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12:00 της Τετάρτης.

Στο cock pit των τεσσάρων μονοθέσιων βρίσκονται Έλληνες πιλότοι ενώ στα δύο διθέσια κρατούν τα χειριστήρια Έλληνες κυβερνήτες, έχοντας ως συγκυβερνήτες τους Γάλλους εκπαιδευτές τους. Τα έξι Rafale μπήκαν στο FIR Aθηνών περίπου στις 12:00 της Τρίτης με γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA