ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/01/2022 22:39

Καιρός - Κακοκαιρίς Ελπίς: Ευθύνες από την Αττική Οδό ζητάει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί καταστάσεις σχετικά με την κακοκαιρία Ελπίς και τα προβλήματα στους πολίτες, αλλά επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση της κρίσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καιρός - Κακοκαιρίς Ελπίς: Ευθύνες από την Αττική Οδό ζητάει ο Τάκης Θεοδωρικάκος
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίς από την πλευρά της κυβέρνησης και την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν οι πολίτες κυρίως στην Αττική, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης (25/1). Οπως είπε «η κυβέρνηση δεν θέλει να ωραιοποιεί καταστάσεις», επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, τόνισε πως «...οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημειώνοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός.

Διαβάστε ακόμη: Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Video Loading...


«Σε αυτή την κυβέρνηση δεν αρέσει να ωραιοποιεί την κατάστασή. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και δίνουμε σκληρό αγώνα για να έχουμε λύσεις», τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για την ταλαιπωρία των πολιτών από την κακοκαιρία Ελπίς ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι διαμορφώθηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του γεγονότος ότι έκλεισε ασύνταχτα η Αττική Οδός: «Η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή. Εκατοντάδες οχήματα αφέθηκαν να πληρώνουν διόδια και να μπαίνουν στην Αττική οδό χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και στη συνέχεια το πρόβλημα επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους δρόμους του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτή ήταν η κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., του στρατού και της Πυροσβεστικής».

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα»

Παράλληλα είπε: «Μέσα σε μία πολύ δύσκολη νύχτα δόθηκε μία πολύ σκληρή μάχη για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων, μάχη η οποία ήταν συντονισμένη, με τη συμμετοχή επιλέκτων μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας που επιστρατεύτηκαν, της περίφημης ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, στρατιωτών, των παλικαριών του ελληνικού στρατού, των πυροσβεστών μας», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφέρθηκε στην επιχείρηση που έλαβε χώρα: «Η Ελληνική Αστυνομία χθες και σήμερα αξιοποίησε 7.000 άνδρες και γυναίκες που πραγματοποίησαν και συμμετείχαν σε 2.200 απεγκλωβισμούς και ευτυχώς δεν είχαμε τουλάχιστον τα χειρότερα δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε επίσης πως «...η ευθύνη της διαχείρισης της Αττικής Οδού ανήκει στον Παραχωρησιούχο, την ιδιωτική εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την Αττική Οδό». «Δεν μπορεί να μη βλέπουμε συγκεκριμένα τα γεγονότα: 20 χρόνια τώρα το νούμερο ένα δεδομένο όταν συμβαίνουν τέτοιες κακοκαιρίας είναι ότι η Αττική Οδός δεν κλείνει. Εδώ υπήρξε μία πολύ μεγάλη αδυναμία και μία ανικανότητα πρόβλεψης από πλευράς της εταιρείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί όλα να γίνονται κομματική πολιτική σ’ αυτή τη χώρα» συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπογράμμισε πως «...ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη αποδεικνύοντας εμπράκτως το σεβασμό αυτής της κυβέρνησης στους πολίτες, γιατί τους πολίτες οφείλουμε να υπηρετούμε και να σεβόμαστε με πράξεις».

«Ο πρωθυπουργός απαίτησε αποζημίωση από την πλευρά της εταιρείας με 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε και να ξεχωρίσουμε κάτι αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα των πολιτών να κινηθούν περαιτέρω δικαστικά σε βάρος της εταιρείας» προσέθεσε και αναφέρθηκε στην επιτροπή που θα εξετάσει τις ευθύνες της εταιρείας την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών με βάση Νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις ευθύνες ιδιωτών όταν ταλαιπωρούν ή προκαλούν ζημιά στους πολίτες.

«Ποτέ ξανά αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός»

Εστιάζοντας στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα». «Δε θυμάμαι ποτέ πρωθυπουργός της χώρας να έχει απαιτήσει από ιδιωτική εταιρεία να αναγνωρίσει άμεσα στην ευθύνη της και να αποζημιώσει τους πολίτες» ανέφερε.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι αυτή η κυβέρνηση παρενέβη για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι, έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό χθες το βράδυ, δεν χάθηκε ούτε 1 λεπτό». «Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες ανθρώπων, της αστυνομίας, του στρατού ,της πυροσβεστικής, που περπάτησαν χιλιόμετρα, μέσα σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες, με παγετό, για να πάρουν παιδιά στις πλάτες τους, να τους πάνε στα σπίτια τους, να τους πάνε σε ένα μέρος που θα έχει ζεστασιά και φαγητό, να σώσουν ηλικιωμένους» υπογράμμισε.

Ειδικότερα για την επέμβαση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «και εμείς από την πλευρά της Αστυνομίας, υποχρεωθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καλύτερο έχει αυτό το σώμα, την ΕΚΑΜ, τις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας τους οποίους ευχαριστώ θερμά, γιατί έκαναν μία τρομακτική προσπάθεια, με αυτοθυσία πραγματική, αυτή είναι η αλήθεια».
«Τονίζω, λοιπόν, ότι ασφαλώς μπορούμε στο μέλλον να είμαστε πολύ πιο πετυχημένοι στο συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών.

Δέχομαι ότι υπάρχει αυτή η κριτική, αλίμονο, δεν θα ισχυριστώ ότι δεν υπήρξαν λάθη και αδυναμίες. Ωστόσο, πετύχαμε το μείζον και το κυριότερο ο πολίτης να βλέπει μία κυβέρνηση που τον σέβεται, αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες και δίνει μάχη για την αποζημίωση του και για να γίνονται τα πράγματα, κάθε μέρα σωστότερα» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ