Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση στον Παύλο Πολάκη έδωσε το Υπουργείο Εργασίας, μέσω ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με όσα υποστήριξε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μεταξύ άλλων, από το Υπουργείο αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η «υπόθεση Φουρθιώτη» θυμίζει θησαυρό... άνθρακα!

Διαβάστε ακόμη: Πρόταση μομφής: «Σκοτώθηκαν» στη Βουλή Μαρκόπουλος και Πολάκης - «Είσαι Γκέμπελς» «κι εσύ Μπέρια»

«Άνθρακες ο θησαυρός του Παύλου Πολάκη. Όσα σήμερα ισχυρίστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη και συγκεκριμένα για καταβολές από το Υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021  στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση, είναι απολύτως ψευδή. 

Η αλήθεια είναι ότι: 

  1. Στις πληρωμές στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση {άρθρο 112 του ν.4764/2020(Α’ 256/23-12-2020). Επομένως το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1651 ευρώ. Γι’ αυτό άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.

     

  2. Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευρές Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2022, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών "JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ" και "PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ", προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA