Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση για το βίντεο με θέμα την «προγεννητική αγωγή» στα σχολεία, που τελικά αποσύρθηκε μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε για τη γονιμότητα, πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Έκανε λόγο για «ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και επαίνεσε την άμεση αντίδραση των πολιτών, της κοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χάριν της οποίας και αποσύρθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Νίκη Κεραμέως: Απέσυρε βίντεο για τη γονιμότητα μετά τις αντιδράσεις για ακραίες θεωρίες

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι», ανέφερε.

https://twitter.com/atsipras/status/1487449816816889865?ref_src=twsrc^tfw

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για το βίντεο γύρω από τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, το οποίο είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τα γυμνάσια της χώρας, με εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ανακλήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».   Στα βίντεο αναπαράγεται ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA