ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/02/2022 14:59

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως το δημοσίευμα επαναφέρθηκε στο προσκήνιο «κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου» και υποστηρίζει πως «αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο φέρνει στο φως ηχογραφημένη συνομιλία που είχε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με γυναίκα επιχειρηματία, που φέρεται να λειτουργούσε για λογαριασμό της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ουσιαστικά γίνεται λόγος για χρηματισμό, κάτι που είχε αποκαλυφθεί από τον τότε πρόεδρο της MIG σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραθέσει. «Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», αναφέρει.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποστηρίζει πως το δημοσίευμα επαναφέρθηκε στο προσκήνιο «κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου» και υποστηρίζει πως «αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη» το οποίο όσο «θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν».

Διαβάστε ακόμη: Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για το ηχητικό ντοκουμέντο του Βγενόπουλου για Θάνου και παραδικαστικό

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του.

Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν. Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;».

Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας

Μέσα από το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το iefimerida, προκύπτει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οτι ο εκβιασμός που είχε καταγγείλει ο Βγενόπουλος ότι υπέστη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, το 2016, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, ούτε αντιπερισπασμός. Όπως σημειώνεται μέσα από τη συνομιλία αποκαλύπτεται παρασκήνιο διαπλοκής λειτουργών της Δικαιοσύνης με επιχειρηματίες και εκβιαστικών πιέσεων.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από έξι χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος -που έφυγε από τη ζωή λίγους μήνες μετά- του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Video Loading...

Νέα Δημοκρατία: «Η κανονικότητα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ - Γνώριζε ο κ. Τσίπρας;»

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα ρωτώντας αν γνώρισε όλα όσα καταγγέλλονται στο σχετικό δημοσίευμα με τη συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου που είχε καταγγείλει εκβιασμό.

Αναλυτικά σημειώνεται: «Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

  • Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;
  • Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ