Μενού
  • Α-
  • Α+

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου ο Ελληνας πρωθυπουργός κι ο Ουκρανός πρόεδρος για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατόπιν πρωτοβουλίας του δεύτερου. Στη συζήτηση που είχαν ο Μητσοτάκης εξέφρασε στον Ζελένσκι την αμέριστη στήριξη των Ελλήνων στον ουκρανικό λαό και ζήτησε την συμβολή του στο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Μαριούπολη, όπου είναι πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο και είναι η πόλη που βάλλεται όσο καμία άλλη αυτή τη στιγμή από τους Ρώσους κατακτητές.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών και Ουκρανών. Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτήριο του ΟΑΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Tweet του Ζελένσκι για τη συνομιλία με Μητσαοτάκη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «αναφερθήκαμε στην πορεία της αντιμετώπισης της ρωσικής επιθετικότητας. Εκτιμούμε την ανθρωπιστική υποστήριξη και την αποστολή αμυντικού υλικού από την Ελλάδα. Τονίσαμε την ανάγκη διασφάλισης του έργου των ανθρωπιστικών διαδρόμων, ιδίως στη Μαριούπολη. Συζητήθηκε επίσης το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA