Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γραφείο του ΕΟΤ στην Ισπανία επαναλειτουργεί, όπως τόνισε με μήνυμά του και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στις αρμοδιότητες που θα έχει το γραφείο του ΕΟΤ στην Ισπανία θα είναι και η αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες της Λατινικής Αμερικής για ταξίδια προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους επισκέπτες είτε επιλέξουν ένα ταξίδι γνωριμίας με τον αρχαίο πολιτισμό, ένα ταξίδι εξοικείωσης με την ελληνική κουλτούρα, τη γαστρονομία μας, ένα ταξίδι αναψυχής κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου είτε άλλες μορφές τουρισμού εμπειρίας.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: Κανονικά οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης - Τι είπε για τη βενζίνη και το έκτακτο δώρο Πάσχα

Επαναλειτουργεί το γραφείο του ΕΟΤ στην Ισπανία

«Επαναλειτουργούμε το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας! Μια σημαντική γέφυρα προς τις ανερχόμενες για την Ελλάδα αγορές της Ισπανίας και βεβαίως της Λατινικής Αμερικής. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν γι' αυτό τον σκοπό», αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

«Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, επαναλειτουργούμε το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας. Είναι μία πρωτοβουλία μας, η οποία εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την διερεύνηση δυνατοτήτων ανοίγματος νέων αγορών για την χώρα μας», τόνισε με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. Παράλληλα πρόσθεσε: «Στελεχώνουμε τα γραφεία μας στο εξωτερικό με εξειδικευμένο προσωπικό, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οργανισμού, ενώ αναβαθμίζουμε τον ρόλο τους ως πόλους προβολής της Ελλάδας και ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος. Σχεδιάζουμε την ίδρυση και νέων γραφείων στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, κάνοντας την αρχή με την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που δεν ήταν μέχρι σήμερα στις προτεραιότητές της. Ο ΕΟΤ παίζει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλω να ευχαριστήσω την πρεσβεία μας στη Μαδρίτη για την συνεργασία και την συνδρομή της στο εγχείρημα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο γραφείο μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA