Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Βουλή κατατίθεται από ώρα σε ώρα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα επιδότησης των καυσίμων, η οποία σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του Reader θα περιλαμβάνει και το προαναγγελθέν bonus των 5 ευρώ το τρίμηνο για όσους επιλέξουν την άυλη κάρτα καυσίμων έναντι της κατάθεσης του επιδοτούμενου ποσού 30 έως 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader, το δέλεαρ για την επιλογή της κάρτας καυσίμων θα ανέρχεται σε προσαύξηση της τάξης των 5 ευρώ το ανώτερο. Συγκεκριμένα, στην τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ, η οποία ψηφίζεται αύριο, θα αναφέρεται ρητά πως: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  μπορεί να προσαυξάνεται το ποσό έως 5 ευρώ για δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας». Ο ακριβής μηχανισμός θα διευκρινιστεί πιθανότατα αύριο από το οικονομικό επιτελείο.

Το σκεπτικό πίσω από το bonus για όσους επιλέξουν την κάρτα καυσίμων έναντι του τραπεζικού λογαριασμού έγκειται στο γεγονός ότι μέσω της κάρτας το κράτος θα μπορεί να διαπιστώσει ότι οι δικαιούχοι κάνουν χρήση της επιδότησης αποκλειστικά σε καύσιμα, για τα οποία επιχειρείται η απορρόφηση των ανατιμήσεων.

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει την επιδότηση ύψους 30 έως 50 ευρώ αθροιστικά για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο, ανάλογα με το αν είναι κανείς κάτοικος ηπειρωτικής ή νησιωτικής περιοχής και αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης (diesel) στην πηγή με 15 λεπτά ανά λίτρο, καθώς και την επιπλέον επιδότηση 200 ευρώ για τα ΤΑΞΙ μόνο για τον Απρίλιο, ώστε να καλύψουν μέρος των αυξήσεων.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA