Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά θα λάβει χώρα τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και μεταξύ όσων θα συζητηθούν για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, θα συζητηθεί η επάρκεια προϊόντων και οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε διάφορα προϊόντα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο θέμα αναφέρθηκε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση. Κληθείς να σχολιάσει για το αν σούπερ μάρκετ έχουν βάλει πλαφόν στην αγορά ηλιέλαιου, αλεύρων και ζάχαρης, απάντησε πως: «πολλές εταιρείες λιανικής συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, αντίστοιχα είχαν συμπεριφερθεί σε κάποια προϊόντα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ηδη η κυβέρνηση όπως σας είπα έχει ζητήσει τη δήλωση των αποθεμάτων σε μια σειρά από προϊόντα που συνδέονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και με την πιθανότητα να έχουμε ελλείψεις. 

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενα αντικείμενο της συζήτησης θα είναι και το θέμα των αποθεμάτων και των πιθανών κινδύνων που θα αντιμετωπίσουμε. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας» τόνισε.

Σχολιάζοντας παρεμφερή ερώτηση, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως «δεν είπα ότι υπάρχει επισιτιστική κρίση. Είπα ότι θα γίνει μία σύσκεψη για να δούμε πού βρισκόμαστε από άποψη αποθεμάτων, τι περιμένουμε, ποιοι είναι οι κίνδυνοι που διαγράφονται στον ορίζοντα και μετά τη σύσκεψη θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Θα εξετάσουμε τους κινδύνους» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA