Μενού
  • Α-
  • Α+

Από 1η Ιουνίου πετάμε τις μάσκες, ενώ από την 1η Μαΐου μπαίνουμε παντού χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Τάδε έφη Θάνος Πλεύρης για την άρση των μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού, με χρονικό ορίζοντα όλο το καλοκαίρι και πιθανή επανεξέταση των μέτρων από Σεπτέμβρη.

Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι τελειώνει η υποχρεωτικότητα υποβολής των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε self test για να πηγαίνουν στα σχολεία από την 1η Μαΐου. Επίσης, αίρεται το μέτρο της χωρητικότητας κι όλοι οι χώροι θα επανέλθουν σε πληρότητα 100%.

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου σε λιανεμπόριο κι εστίαση καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ σχετικά με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τα ταξίδια, τόνισε ότι παραμένει σε ισχύ, ωστόσο θα επανεξεταστεί αργότερα για ποιες χώρες θα καταργηθεί

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της. 

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις 3 Μαΐου στα σχολεία χωρίς self test, ενώ θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.  

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα. 

Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA