ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/04/2022 11:08

Μέτρα: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου, self test στα σχολεία από 1η Μαΐου κι άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε τον υγειονομικό άξονα των μέτρων του κορονοϊού από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Αυγούστου - Από την Πρωτομαγιά μπαίνουν όλοι, εμβολιασμένοι και μη σε όλους τους χώρους, ενώ από την 1η Ιούνη καταργείται η μάσκα και σε κλειστούς χώρους - Πάσχα με τα ισχύοντα, επανεξέταση των μέτρων από Σεπτέμβρη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μέτρα: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου, self test στα σχολεία από 1η Μαΐου κι άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Από 1η Ιουνίου πετάμε τις μάσκες, ενώ από την 1η Μαΐου μπαίνουμε παντού χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Τάδε έφη Θάνος Πλεύρης για την άρση των μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού, με χρονικό ορίζοντα όλο το καλοκαίρι και πιθανή επανεξέταση των μέτρων από Σεπτέμβρη.

Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι τελειώνει η υποχρεωτικότητα υποβολής των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε self test για να πηγαίνουν στα σχολεία από την 1η Μαΐου. Επίσης, αίρεται το μέτρο της χωρητικότητας κι όλοι οι χώροι θα επανέλθουν σε πληρότητα 100%.

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου σε λιανεμπόριο κι εστίαση καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ σχετικά με την επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τα ταξίδια, τόνισε ότι παραμένει σε ισχύ, ωστόσο θα επανεξεταστεί αργότερα για ποιες χώρες θα καταργηθεί.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στις 3 Μαΐου στα σχολεία χωρίς self test, ενώ θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα.

Εξάλλου, όπως επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣΚΑ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ