Μενού
  • Α-
  • Α+

Χριστός Ανέστη φίλοι μου και χρόνια πολλά! Φαντάζομαι μάθατε χθες για το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σκωτία και τη συνάντησή του με τον Πρίγκηπα Κάρολο. Όπως μάθαμε το αντικείμενο της συνάντησης είναι τα έργα αποκατάστασης στο κτήμα του Τατοΐου για το οποίο ο Κάρολος έχει εδώ κι ένα χρόνο εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον, που εντάθηκε λόγω της περυσινής καταστροφικής πυρκαγιάς. 

Διαβάστε ακόμη: Στη Σκωτία ο Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα Κάρολο

Το ενδιαφέρον του Πρίγκηπα Καρόλου εδράζεται και σε προσωπικούς λόγους, αφού στο κοιμητήριο με τους βασιλικούς τάφους αναπαύεται μεταξύ άλλων ο Πρίγκηπας Ανδρέας, που ήταν ο πατέρας του Πρίγκηπα Φιλίππου και σύζυγος της Ελισάβετ – άρα παππούς του Καρόλου. Ο Μητσοτάκης λοιπόν θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα Dumfries House και στη συνάντηση με το Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η δυνατότητα άντλησης ιδεών για την μελλοντική αξιοποίηση του Τατοϊου. Best practices δηλαδή που λένε και στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοινώς οι καλές πρακτικές που αξίζει να αντιγραφούν.

Εγώ βέβαια σημειώνω πως στη Σκωτία βρίσκεται και το Μπούμχολ, ο Οίκος των Έλγιν, όπου βεβαίως εδρεύει ο τρισέγγονος του Έλγιν που έκλεψε τα μάρμαρα του Παρθενώνα και υποψιάζομαι πως ο Μητσοτάκης θα κάνει μια αναφορά στον Κάρολο για το θέμα, που μπορεί να μην είναι ο αρμόδιος, αλλά η επιρροή του είναι σημαντική.

Ανακούφιση από την εκλογή Μακρόν

Φίλος στο Μέγαρο Μαξίμου μου έλεγε πως υπήρξε τεράστια ικανοποίηση από την επανεκλογή Εμανουέλ  Μακρόν εξ ου και το συγχαρητήριο tweet Μητσοτάκη αμέσως μετά την νίκη του Γάλλου pροέδρου. Στην Αθήνα έχουν επενδύσει πολλά στη στρατηγική σχέση με το Παρίσι που θα έμπαινε σε μεγάλες περιπέτειες εάν ο Μακρόν έχανε την εξουσία. Άρα τέλος καλό, όλα καλά, ακόμη κι αν όλοι συνειδητοποιούν πως η αύξηση δυνάμεων της άκρας Δεξιάς είναι συνεχής.

Ανεμος αισιοδοξίας για τον τουρισμό

Σε καμπάνια επικοινωνίας πόρτα-πόρτα εστιάζει το υπουργείο τουρισμού σε χώρες που αποτελούν αγορές στόχους και μπορούν να φέρουν ποιοτικό τουρισμό.  Άνθρωπός μου στο υπουργείο Τουρισμού μου εξηγούσε πως πρώτος γνώμονας για κάθε αγορά είναι οι κατά κεφαλή δαπάνες που αφήνει ο κάθε επισκέπτης. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι συμφωνίες με Αμερική και Γαλλία, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας προγραμματίζει ταξίδια σε Ρουμανία, Σερβία και Γερμανία.

Τη μεγαλύτερη δυναμική στις προκρατήσεις εμφανίζουν πάντως οι Βρετανοί. Σε σχέση με το κενό που αφήνουν οι Ρώσοι φέτος λόγω πολέμου στην Ουκρανία, αυτό θα καλυφθεί από τη Ρουμανία που είναι η πρώτη χώρα προέλευσης σε ό,τι αφορά τον οδικό τουρισμό και καλύπτει κυρίως τις αγορές της Βόρειας Ελλάδας. Και όπως λέει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προβλέψεις δε γίνονται, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι εξόχως ενθαρρυντικά. Μακάρι, λέω εγώ, διότι με το κύμα ακρίβειας που χτύπησε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις το χειμώνα, η μόνο αισιοδοξία θα έρθει από τη βαριά βιομηχανία της χώρας

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA