Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εβδομάδα μετά το Πάσχα ενδείκνυται για επισκέψεις προετοιμασίας ενόψει καλοκαιριού και μου φαίνεται πως δεν υπήρχε λογικότερη αφετηρία από το υπουργείο Τουρισμού για τον πρωθυπουργό. Σήμερα λοιπόν στις 17.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Τουρισμού για να συναντήσει τον Βασίλη Κικίλια και να βάλουν - όπως μαθαίνω - κάτω τα νούμερα των αφίξεων σε αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Κάρολος σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα να επιδείξει πρωτοποριακή ηγεσία, παγκοσμίως, στην πράσινη οικονομία»

Προβλέψεις δεν κάνουν στο Τουρισμού, μαθαίνω όμως ότι υπάρχουν ενδείξεις για αριθμούς του 2019 φέτος στη χώρα, τώρα που πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με τον κορονοϊό. Πηγή μου στο υπουργείο με ενημέρωσε πάντως πως η παρουσία του πρωθυπουργού έχει να κάνει και με συντονισμό με αρμόδια υπουργεία ώστε να λυθούν ζητήματα από νωρίς και να δοθεί ένα μήνυμα πως δεν υπάρχει πλέον καθόλου καιρός για χάσιμο

Η ολική επαναφορά του Γλύξμπουργκ 

Η Αριστερά αγαπάει δυο πράγματα: την Μητσοτακική αποστασία και τη σχέση με τον βασιλιά. Δεν εξηγείται αλλιώς η σύνδεση που επιχειρήθηκε χθες της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Σκωτία και τη συνάντησή του με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου με την επαναφορά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στην οποία αναφέρθηκε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ΕφΣΥΝ και η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα σοβαρά πάντως, αφήνοντας στην άκρη το ότι το Πολιτειακό ζήτημα της χώρας λύθηκε άπαξ το 1974, η δουλειά που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Dumfries House και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντός του με την ταυτόχρονη ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τις παρεμβάσεις στο Τατόϊ. Ας παίρνουμε ιδέες και καλές πρακτικές από το εξωτερικό λοιπόν κι ας αφήσουμε την ιστορία για τους ιστορικούς. Και εν πάση περιπτώσει, το να γράφει ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου πως «Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρωθυπουργό της πατρίδας του πατέρα μου» κουβαλάει έναν μεγάλο συμβολισμό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. 

Η μάχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τους ΑΝΕΛ 

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει πλέον πως δεν αφήνουν τίποτε αναπάντητο όταν προκαλούνται από τους ΣΥΡΙΖαίους. Η τελευταία πρόκληση ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αφορμή τα θετικά σχόλια Ανδρουλάκη για τον Μακρόν και την αναφορά του για το κόμμα που κυβέρνησε με τον Καρατζαφέρη. Βέβαια ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλει μάλλον να θυμάται πως ήταν στην ίδια κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια με τον Πάνο Καμμένο και διάφορους άλλους ψεκασμένους. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως έχουν αποφασίσει να του το θυμίζουν - οι εποχές της ενοχικότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.