Μενού
  • Α-
  • Α+

Μην νομίζετε πως στην κυβέρνηση δεν έχουν τις κακές τους μέρες. Μια από αυτές ήταν η χθεσινή με τον Νίκο Δένδια να απαντά επί της ουσίας στον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας περί «λόμπι του κατευνασμού» και στο «λάθος» όπως αποκάλεσε τον διάλογο με την Τουρκία. Ο κ. Δένδιας απάντησε χθες από τη βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για την κύρωση της Αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλική ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία - Συνάντηση Μητσοτάκη με 27 γαλλικές εταιρείες

Ο στρουθοκαμηλισμός, επίσης, δεν συνιστά πατριωτισμό. Ιδίως από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μία βαθύτατη ανασφάλεια». Στην κυβέρνηση είναι βαθύτατα ενοχλημένοι με την κριτική Σαμαρά ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ μίλησε για «λόμπι του κατευνασμού που διείσδυσε σε όλα τα κόμματα». Έχω την αίσθηση πως οι απαντήσεις Δένδια ήταν σε συνεννόηση με το Μαξίμου, αν και κανείς δεν μου το επιβεβαιώνει επισήμως… 

Μπακογιάννης κατά Θεοδωρικάκου για την ασφάλεια στην Αθήνα 

Το έτερο τζαρτζάρισμα της χθεσινής ημέρας ήταν αυτό του δημάρχου Αθηναίων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στον ΣΚΑΙ 100.3 για την ανάγκη προληπτικής, ενεργής και διαρκούς αστυνόμευσης στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας κι επανέλαβε το αίτημα του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τάκη έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε με ανακοίνωση λέγοντας πως υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και πως «αλλεπάλληλες δράσεις έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο». Στη συνέχεια ο  Κώστας Μπακογιάννης απάντησε μέσω διαρροής, καλώντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας. «Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή». Πολύ αμφιβάλω για την κοινή βόλτα των δυο ανδρών στο κέντρο της Αθήνας, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. 

Η πρώτη του Τσούνης με Πιερρακάκη, Δένδια 

Ημέρα επίδοσης διαπιστευτηρίων του νέου Αμερικανού Πρέσβη Τζόρτζ Τσούνης ήταν η χθεσινή, με τον κ. Τσούνης να συναντά μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, την δουλειά του οποίου στην ψηφιακή προσαρμογή της χώρας μας εξυμνούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι Αμερικανοί. Μετά από αυτές τις συναντήσεις ο νέος Πρέσβης κάλεσε στην Πρεσβευτική κατοικία μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές αλλά και γενικούς γραμματείς σε μια συνάντηση γνωριμίας. Και την άλλη εβδομάδα θα τον δούμε στην Ουάσιγκτον, στο ταξίδι του Πρωθυπουργού και στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA