Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Τούρκοι έχουν βαλθεί να μας... τρελάνουν. Ξαφνικά από τη ρητορική μίσους και επιθετικότητας κάνουν επίθεση φιλίας στους Ελληνες. Με αφορμή τη σύντομη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας στις Βρυξέλλες, ο Τύπος στην Τουρκία ξαφνικά αντιμετωπίζει τους Ελληνες σε φιλικό τόνο, όπως ακριβώς και στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Διαβάστε ακόμηΤουρκία: Νέα παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται»

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το θέμα που είναι στο πρωτοσέλιδο της Hurriyet, η οποία αποκαλεί τον Ελληνα υπουργό Αμυνας με το μικρό του όνομα. Χαρακτηριστικά η Hurriyet γράφει: «Ο Ακάρ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Νίκο». Οπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ σε ελληνική εφημερίδα, στις οποίες σημείωνε ότι «είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο». Αντίστοιχα, η Cumhurriyet χαρακτήρισε απρόσμενη τη συνάντηση των δύο υπουργών.

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σταματήστε τις προκλήσεις για να γίνουν βήματα μπροστά

Πάντως, η συνάντηση που είχαν Παναγιωτόπουλος και Ακάρ στις Βρυξέλλες, η πρώτη μετά το «γιοκ» του Ερντογάν στον Μητσοτάκη, διήρκησε περίπου πέντε λεπτά. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε στον Χουλουσί Ακάρ πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις, οι προκλήσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

Από αυτή τη σύντομη συνομιλία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φάνηκε ότι ο Χουλουσί Ακάρ επεδίωκε τη συνάντηση αυτή για να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί από την ελληνική πλευρά εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων από Τούρκους αξιωματούχους. Αργότερα ήρθε και η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο διάλογος για τον «ελληνικό καφέ» μπροστά στις κάμερες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA