Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τουρκική παρενόχληση σημειώθηκε σήμερα στον εναέριο χώρο, καθώς οι Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά στον Άη Στράτη. 

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέχει - Ανέντιμος ο Μητσοτάκης

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο υφυπουργός μετέβαινε μαζί με τον αρχηγό της αεροπορίας στον Άγιο Ευστράτιο, Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο με ένα μήνυμα που έλεγε ότι το ελικόπτερο βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.

Το μήνυμα αγνοήθηκε και η πτήση του ελικοπτέρου συνεχίστηκε κανονικά προς τον Άη Στράτη, προκειμένου ο Νίκος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του υποσμηναγού, Νίκου Σιαλμά.

Σημειώνεται πως η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Χαρδαλιά έγινε μία ημέρα μετά την συνάντηση Ακάρ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παπανγιωτόπουλο. Οι δύο υπουργοί φέρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταξύ τους επαφής, μέχρις ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Δηλαδή μέχρι να υπάρξουν ξανά επίσημοι δίαυλοι και στα υπόλοιπα επίπεδα των διμερών σχέσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA