Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρη και σαφής ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στην νέα διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχείρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όχημα αυτή τη φορά το μεταναστευτικό. «Η Ελλάδα απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και τον Έβρο», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στην Τουρκία σημείωσε ότι «καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε όσον αφορά την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει το θέμα των 16 νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ πως «κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει απάντηση νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Ερντογάν: Η νέα προπαγάνδα για τους μετανάστες

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε μία ακόμη επιθετική στάση κατά τη Ελλάδας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη χώρα μας και τις ελληνικές Αρχές πως βάλουν κατά των προσφύγων! «Πρόσφυγες διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν για την Ελλάδα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη μετανάστευση.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε χώρες, οι οποίες φιλοξενούν «λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες» και τους χρησιμοποιούν για «διαφήμιση», αλλά δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που βαθαίνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA